Gør din Apple retro Disney

Huawei laver Hi-Fi i det ”små”

(Foto: Huawei)

Når nu smartphone salget er røget helt i bund, er det godt for Huawei, at man har andre strenge at spille på.

Den kinesiske telegigant satser således kraftigt på pc’er, hvor vi hidtil kun har set laptops og løse skærme fra den kant.

I Kina sælger Huawei imidlertid både bærbare og stationære plus 2-i-1 pc’er, hvor skærm og computer er sammenbygget. Måske HP, Lenovo og Dell skal kigge sig over skulderen.

Et andet område, hvor Huawei gør det godt, er i audio. Her har det kinesiske mærke f.eks. trådløse  højttalere, der er udviklet i samarbejde med den franske Hi-Fi specialist Devialet.

(Foto: Huawei)

Større salg er der dog nok i små trådløse øretelefoner, hvor Huawei nu er nået til fjerde generation af sine ganske populære FreeBuds.

Også her satser Huawei på rigtig Hi-Fi gengivelse og en række tekniske lækkerier, som jeg endnu ikke har set hos nogle af konkurrenterne – og dem er der ellers mange af.

Huaweis nye FreeBuds 4 har f.eks. to mikrofoner til det aktive støjreduktions-system (ANC). Det normale er en enkelt.

Resultatet er, at FreeBuds 4 opfanger omgivende støj mere større nøjagtighed og følgelig kan tilpasse filtret mere optimalt til lytteren med øretelefonerne på. Den maksimale støjreduktion er på hele 40 dB.

Har man f.eks. indstillet sine Huawei øretelefon til ”Voice Mode”, vil menneskelige stemmer fra omgivelserne slippe igennem filtre – anden støj ikke. På den måde vil brugeren ikke gå glip af vigtige højttaler annonceringer i lufthavne, fly, banegårde og tog.

(Foto: Huawei)

 

Desuden rummer FreeBuds 4 et avanceret Adaptive Ear Matching (AEM), der automatisk registrerer øregangens form hos brugeren. Via den måling og viden skal øretelefonerne kunne bestemme den optimale støjreduktion for hvert øre.

Hi-Fi kvaliteten skinner også igennem, når Huawei vælger at bruge et nyt og superlet materiale – LCP eller Liquid Crystal Composite – til de 14,3 mm store membraner.

LCP skal kunne gengive frekvenser op til 40 kHz – langt over menneskets høre-grænse. Desuden kan materialet levere en fyldig og tør bas uden at runge, som man ofte hører det i små øretelefoner.

Meget smart fungerer FreeBuds 4 med to lydkilder på samme tid:

Bruger man f.eks. øretelefonerne til at se en video på en tablet, og der kommer et opkald til mobiltelefonen vil FreeBuds automatisk sætte filmen på pause, mens øretelefonerne kobler sig på mobilen.

I den medfølgende Audio Connection Center app kan man have en hel stribe lydkilder præ-installeret – telefoner, tablets, pc’er, skærme eller tv.

Skiftet mellem dem foregår med et enkelt klik: Man slipper for den besværlige fremgangsmåde med  hele tiden at afkoble og forbinde enheder til øretelefonerne.

Hver Huawei FreeBuds 4 vejer kun 4,1 gram, mens bæreæsken kommer op på 38 gram. Spilletiden er op til 36 timer, hvis man lægger øretelefonen i den runde æske, når de ikke er  brug.

FreeBuds 4 er kommet til salg i Kina, mens Huawei siger senere på året for Danmarks vedkommende. I Kina fås øretelefonerne i de tre farver Frost Silver, Ceramic White og Honey Red.

Prisen er 99 dollars i USA og 999 yuan i Kina, hvilket svarer til nogensinde det samme  i danske kroner. Det lyder billigt for et sæt øretelefoner med aktiv støjreduktion….

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Gør din Apple retro Disney