Galaxy giver power til færre penge

Bruger du stadig Windows 7?

(Foto: Wikipedia)

Danskerne har åbenbart svært ved at give slip på noget populært.

I hvert fald kører over 210.000 pc’er i private husstande og i mindre og mellemstore virksomheder stadig med Microsoft Windows 7.

Det er over et år siden, at Microsoft stoppede med at opdatere og supportere Windows 7, der blev introduceret helt tilbage i juli 2009.

Styresystemet er altså snart 12 år gammel og burde for længst være opgraderet eller pc’en udskiftet, hvis den ikke kan håndtere nyere Windows udgaver.

Når et styresystem ikke længere får support, er det slut med system-opdateringer. Pc’en bliver derfor meget mere sårbar over for sikkerheds-risici og virus.

Sikkerheds-specialisterne fra Kaspersky har undersøgt den danske Windows-verden nærmere for at finde ud af, hvilke versioner af Microsofts styresystem der kører på laptops og desktops i vores lille land.

Hvis man ikke opdaterer sit styresystem jævnligt, efterlader man en åben dør til cyber-kriminelle. (Foto: Gerd Altmann / Pixabay)

Resultaterne er foruroligende:

Selvom rigtigt mange i dag bruger Windows 10, fordi de enten har opgraderet eller købt en ny pc i de senere år, er der stadig omkring syv procent, der bruger det gamle Windows 7.

Værst ser det ud hos de små danske virksomheder med under 20 ansatte. Her sidder 7,4 procent af de ansatte med en forældet og usikker pc.

Næsten lige så galt ser det ud hos hjemme i privaten hos danskerne. Her kører 7,1 procent af pc’erne med Windows 7. Det svarer statistisk set til 170.000 husstande.

Til gengæld har lidt større virksomheder og organisationer bedre styr på deres Windows opdateringer.

Kun 3,4 procent bruger stadig 7’eren, når der er mellem 20 og 250 brugere. Denne størrelse firma har som regel en egen IT-afdeling, som holder styr på maskinparken.

(Grafik: Kaspersky)

En lille trøst, men ingen undskyldning er, at situationen ser meget værre ud i andre lande. Ifølge Kaspersky kører hver femte pc i verden – 22 procent -med Windows 7 installeret.

De fleste af dem vil nok hævde, at deres pc fungerer helt ok – selv med et styresystem, der er knap 12 år gammelt.

Mange vil sikkert også mene, at de slet ikke har brug for de mange nye features, som det aktuelle Windows 10 tilbyder. Desuden kræver et moderne Windows også, at man har eller må købe en kraftigere pc.

Omvendt er det en åben invitation til it-kriminelle og hackere, der bare venter på at udnytte sårbarhederne i en gammel pc.

Helt lost er man dog ikke, hvis man stadig kører med Windows. Man kan fortsat købe support mod betaling, hvor den tidligere var gratis. Men hvor længe ved ingen.

Firmaet bag den nye undersøgelse – Kaspersky – har eksisteret siden 1997. I dag arbejder Kaspersky globalt og har godt 400 millioner brugere, der er beskyttet af firmaets software. Kaspersky bruges af 240.000 virksomheder worldwide….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Galaxy giver power til færre penge