Teams bliver mere privat

Mobil med enormt kamera

Superhurtig skærm på 240 Hz. (Foto: Sharp)

Den berømte kamera-fabrikant Leica har længe haft et tæt samarbejde med Huawei, der bruger det tyske mærke til at promovere sine dyrere smartphones. Med succes uden tvivl.

I takt med Huaweis problemer på mobilfronten kunne det dog se ud til, at den kinesiske telegigants eksklusiv-aftale med Leica er sluttet.

I hvert fald dukker der flere nye smartphones op fra andre fabrikanter, som markedsfører sig sammen med Leica.

Senest er det japanske Sharp, der netop har præsenteret en telefon med et enormt stort objektiv på ryggen – Aquos R6.

På grund af mobiltelefoners begrænsede størrelse og tykkelse ser vi sjældent store billedsensorer i dem.

(Foto: Sharp)

I stedet har fabrikanterne satset på at tilbyde flere eller mange kameraer på samme telefon. Fire er normalt i dag – fem er set.

Hvert af disse kameraer er meget lille, når man sammenligner med objektiverne på ”rigtige” foto-apparater.

Alligevel er det lykkedes at udvikle ganske forbløffende gode billed-skydere til mobilen. Ofte takket være intelligent software ombord.

Sharp mener ikke, at der er nok. Derfor har japanerne nu udviklet en stor CMOS sensor til sin nye R6 telefon, der er lige så stor som den, man finder i mange spejlrefleks kameraer. En hel tomme har sensoren i diameter, og det ses tydeligt på telefonens ryg.

Kameraet er på 20 megapixel og har et Leica Summicron objektiv med syv elementer siddende foran sig.

Leica kameraet består af syv elementer og en enorm billedsensor på en hel tomme. (Foto: Sharp)

Objektivet skal sikre meget lav billed-forvrængning fra vidvinkel til tele – selv under dårlige lysforhold. Også dynamikken skal være førsteklasses.

Til gengæld må man undvære en optisk zoom, ligesom der kun er elektronisk billed-stabilisering – ikke optisk som på de fleste andre toptelefoner.

De øvrige tekniske data placerer Sharp Aquos R6 i flagskibs-klassen. Motoren er (en Snapdragon 888 med 12 GB RAM og 128 GB lager. 5G er en selvfølge.

Sharp er stor-fabrikant af digitale skærme, og den knowhow udnyttes fuldt ud i den nye smartphone:

OLED displayet på Aquos R6 er nemlig ekstremt hurtigt. Kun meget få andre mobiler kan byde på en billed-opdatering på 240 gange i sekunder (Hz). De fleste andre er lige nået til 120 Hz.

Det betyder, at Sharp telefonen må være rigtig god til krævende computerspil og til at se videoer på.

Det understreges af en meget høj lysstyrke på 2.000:1 og kontrast på 20 millioner: 1. Det fungerer på en 6,6 tommers skærm med WUXGA grafik – 2.730 gange 1.280 punkter.

Batteriet ombord er på pænt store 5.000 Ah. Der er Wi-Fi 6, Android 11 samt Qualcomms avancerede 3D Sonic Max skanner til finger-aftryk.

Den skal give øget sikkerhed og giver bl.a. mulighed for at registrere to fingeraftryk på samme tid. Ikke kun ét som på de fleste andre smartphones.

Selve navnet Sharp er velkendt på det danske marked – bare ikke for mobiltelefoner. I stedet ser vi Sharp kopimaskiner, mikrobølge-ovne og tv-apparater.

Desværre ser det også ud til, at den spændende Aquos R6 telefon kun skal markedsføres i Japan….

(Foto: Sharp)

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Teams bliver mere privat