Uret til ægte Star Wars fans

Bedre Apple Music gratis

(Foto: Brett Jordan / Unsplash)

Apple er altid god for en overraskelse:

Nu lød rygterne på, at en ny Hi-Fi udgave af Apple Music ville blive lanceret i morgen – og så dukker den allerede op i dag.

Men ok – fra juni kan brugere af Apples streaming tjeneste Music opgradere til ”tabs-fri” eller ægte Hi-Fi gengivelse af musikken.

Ikke, at det nuværende Apple Music lyder dårligt, men audiofiler og folk med sarte musik-øren vil rynke en smule på næsen. Især, når man sammenligner med de Hi-Fi og Hi-res løsninger, som rivaler a la Spotify og Tidal allerede tilbyder.

Det bedste ved nyheden – ud over lydkvaliteten naturligvis – er, at forbedringerne ikke koster ekstra. Hvis man er abonnent på Apple Music, er de gratis. Det gælder både, når man bruger en iPhone eller en Android mobil.

(Foto: Apple)

Faktisk kommer Apple Music med to nye features, som man kan vælge imellem. Den ene er ”loss-less” gengivelse uden tab – den anden surround sound med Dolby Atmos.

Apple lover, at det bliver nemt at finde Dolby Atmos indhold via mærkater på numrene og specielle spillelister med lutter eksempler.

Ifølge Apple vil der være tusinder af sange med Atmos fra begyndelsen, men eftersom Apple Music har millioner af numre i sin database, lyder det jo ikke af meget.

Apple fortæller samtidig, at man arbejder sammen med musikere, producere, teknikere og pladeselskaber for at få mere ny musik indspillet med Dolby Atmos. Endelig presser Apple på for at få eksisterende musik-materiale konverteret til Atmos.

Så er det noget nemmere, når Apple vil stille hele sit enorme musik-bibliotek til rådighed for at blive afspillet i tabs-fri kvalitet. Det vil dog først være til rådighed fra slutningen af året. Fra starten kan 20 millioner afspilles tabsfri.

(Foto: Apple)

Apples loss-less streaming bruger normalt Apples egen ALAC codec, der kører ved op til 48 kHz. I praksis vil det sige musik i cd-kvalitet med 16 bit og 44,1 kHz.

Ønsker man Hi-Resolution på til 192 kHz, vil det dels kræve, at man har rigeligt med båndbredde at tage af. Normale Apple Music numre er komprimerede og fylder derfor ikke meget. Helt anderledes med helt “udfoldede” numre i loss-less kvalitet.

Apple advarer desuden om, at det kan være nødvendigt at køber ekstra udstyr for at få loss-less til at fungere optimalt. Det vil først og fremmest sige en ekstern digital-til-analog konverter (DAC).

Og igen – både Dolby Atmos og lossless audio vil være til rådighed fra juni, Både til iOS og Android….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Uret til ægte Star Wars fans