Corona gør os vilde med spil

Twitter skal koste penge

(Foto: Brett Jordan / Unsplash)

I takt med Apples indførelse af et anti-spore-filter i det nye iOS 14.5 styresystem til iPhone er diskussionen flammet op igen om, hvorvidt adgangen til sociale medier fortsat skal være gratis.

Truslen synes at nærme sig, hvor der skal betales abonnement for at få adgang til alle features og indlæg – præcist som vi kender det fra online aviser og magasiner.

Hidtil har Facebook, Instagram, Twitter osv kunnet undgå bruger-betaling. Indtjeningen blev hentet via reklamer – specielt de person-rettede, der kræver, at det sociale medie kender til hver brugers interesser og færden på internet.

Netop disse skræddersyede reklamer er i fare med Apples nye styresystem. Her er “ad tracking” koblet fra som standard. Brugerne skal aktivt koble sporingen til og acceptere, at de bliver overvåget i alt, hvad de foretager sig online.

Facebook har truet med, at mediet bliver nødt til at tage et abonnement fra iPhone brugere. Det samme gælder Instagram og WhatsApp, der begge ejes af Facebook.

(Foto: Solen Feyissa / Pexels)

Twitter er gået lidt mere stille med dørene, men har åbenbart lignende planer. Prisen for at få fuld adgang til tweets og co. skal fremover koste tre dollars eller knap 20 kroner om måneden.

Ifølge den kendte Twitter insider Jane Manchun Wong skal det nye abonnement hedde Twitter Blue og levere en række nye features. De skal gøre det lettere for Twitter brugere at sluge, at de nu skal betale for deres sociale medie.

Blandt de nye funktioner, som muligvis bliver eksklusive for Twitter Blue brugere, er f.eks. Undo Tweets og Twitter Collections, der lader brugerne organisere deres gemte indlæg.

Desuden venter Wong også, at Twitter Blue vil indeholde features som f.eks. at læse artikler fra kendte medier – uden reklamer på skærmen.

Indtil videre har Twitter ikke kommenteret rygterne, men sådan er det jo altid, når nyheder bliver afsløret for tidligt.

Et betalt abonnement for adgang vil dog være oplagf i Twitters nuværende situation, hvor man – ligesom Facebook – risikerer at miste store million-indtægter fra sine tidligere overvågede iPhone brugere….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Corona gør os vilde med spil