Støvsuger henter kolde øl

Google på satellitter

(Foto: SpaceX / Pixabay)

Det har aldrig været en hemmelighed, at Googles moderselskab – Alphabet – har ambitioner, der går langt videre end Android mobiltelefoner og reklamer eller søgemaskiner på internet i jord-højde.

Nu ser næste trin i ambitionerne ud til at blive en realitet: Google går nemlig ind i satellit-kommunikation for at gøre sine internet services endnu mere stabile og brugbare over hele jorden. Også i afsides egne.

I stedet for at udvikle og bygge egne satellitter har Google lavet en aftale med Elon Musk. Han er mest kendt for Tesla elbiler, men har også sine ideer sprudlende i SpaceX raketter og et Starlink satellit netværk.

Som led i den nye aftale skal SpaceX installere Starlink jordstationer og paraboler på Googles datacentre verden over.

Google vil åbne op for, at der placeres Starlink satellit paraboler på alle sine datacentre verden over. (Foto: Igor / Pexels)

Googles amerikanske datacentre kommer først i rækken – fra efteråret 2021. Derefter følger de udenlandske centre. Muligvis også Googles store danske datacenter i Fredericia, der blev indviet sidste år.

Almindelige Google-brugere som du og jeg får næppe adgang til de nye kommunikations-linier oppe i luften langt over jordens overflade.

Medmindre selvfølgelig, at man deltager i et internationalt projekt langt uden for normale mobilnets rækkevidde eller arbejder i et stort selskab med tætte forbindelser til Googles Cloud services.

Erhvervs-kunder og forsknings-institutioner er den primære målgruppe for det nye samarbejde mellem Google og Elon Musk:

Microsoft arbejder også sammen med SpaceX om at udvikle en forretning, baseret på hurtige internet forbindelser vkia Starlink satellitter. (Foto: Microosft)

De får hurtigere internet-forbindelser uden forsinkelser – latency – ligesom de kan lade apps køre stabilt på Googles enorme servere. Desuden får de direkte adgang til analyser, kunstig intelligens og maskin-læring, der er en del af Googles datacentre.

Google er i øvrigt ikke den første af internet-giganterne, der kommer ind i varmen hos Elon Musks Starlink kæde af satellitter og jordstationer.

I oktober sidste år annoncerede Microsoft således, at man ville samarbejde med SpaceX omkring et nyt computer-selskab, der bygger på Microsofts Azure cloud platform.

Ifølge den amerikanske nyhedstjeneste CNBC kommer Microsofts projekt til at køre via det satellit-netværk, som Google og SpaceX nu er gået i gang med at bygge….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Støvsuger henter kolde øl