Lenovo går i tilbehør

Matter vigtig for din næste bolig

(Foto: Pixaline / Pixabay)

Google, Amazon og Apple har alle deres egne platforme, der skal være det digitale fundament under det smarte hjem.

Dertil kommer en række andre standarder som f.eks. Philips Hue for belysning og en masse fabrikanter, hvis smarte produkter som regel kun er kompatible med en af de tre tech-giganters platforme.

Derfor kan det ærlig talt være svært at bygge det ideelle smarte hjem. Enheder og gadges er nemlig ikke altid indbyrdes kompatible.

Med andre ord er man som regel tvunget til at vælge platform. Man kan ikke plukke det bedste fra hver.

Meget kunne imidlertid tyde på, at fremtiden byder på en praktisk løsning.

(Foto: Gerd Altmann / Pixabay)

Google, Apple og Amazon er nemlig blevet enige om at danne Matter Smart Home Alliance. Her skal der udvikles fælles standarder, så nye Matter-kompatible produkter kan fungere problemfrit på kryds og tværs.

Matter blev egentlig stiftet tilbage i 2019, hvor projektet blev kaldt CHIP. Siden har der været meget snak og meget lidt konkret. Det mest håndgribelige har været navneskiftet til Matter.

Hvis man kan tro rygterne fra USA, skal de første Matter-certificerede produkter komme til salg fra efteråret. Ikke, hvilke enheder der er tale om. Kun at de er ret tæt på.

For at kalde sig et Matter-godkendt produkt skal det bygge på en ny gratis og royalty-fri standard.

Den lægger sig som et lag oven på de eksisterende platforme og sørger for, at Apples HomeKit, Googles Weaver protokoller og Amazons Alexa Smart Home kan snakke sammen.

Det lyder som gode nyheder….

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lenovo går i tilbehør