Asus går ned i størrelse

Hvis Porsche lavede skrivebord

(Foto: Encho Enchev)

Den berømte tyske bilfabrikant Porsche kan meget mere end bygge hurtige sportsvogne og endnu rappere racerbiler.

Porsches egen Design afdeling fungerer som en selvstændig enhed og tegner alt fra armbåndsure, over højttalere og Acer laptops, til sneakers, beklædning, kufferter og parfume.

Et komplet og meget futuristisk skrivebord har jeg dog endnu ikke set på Porsche Designs hjemmeside.

Det kunne passende komme fra den bulgarske designer Encho Enchev, der til dagligt arbejder med 3D og koncept udvikling hos det kendte spil-firma Ubisoft.

(Foto: Encho Enchev)

Encho må have kigget ud ad vinduet og set en flok Porsche sportsvogne, da han afprøvede sin helt nye computer til 3D modellering.

I hvert fald lod han sig inspirere af Porsches design, da han forestillede sig, hvordan fremtidens skrivebord skulle se ud.

Indholdet i Enchevs idé til et kontormøbel ser ud, som om det er taget direkte ud af en ”Star Trek” film.

I virkeligheden indeholder det lukker teknologi, man allerede kan købe i dag. Blot pakket ind i et meget mere futuristisk outfit.

(Foto: Encho Enchev)

Det elektroniske hjerte består f.eks. af en temmelig konventionel Dell pc, der fungerer både som tastatur og kontrol-pult for resten af rummet.

Musemåtten fungerer også som touch-panel, og ganske overraskende bruger designeren en fast-linie telefon og ikke en mobil i sit Porsche koncept.

OK – telefonen ligner mere end skulptur end en klassisk ting at tale i. Sammen med den høje slanke lampe sætter den stærkt præg på det L-formede skrivebord.

Den gennemsigtige touch-skærm til pc’en er meget bredere end normalt. På den måde virker den ikke som et fremmed-legeme på bordpladen, men som en slags integreret væg.

(Foto: Encho Enchev)

Historien melder desværre ikke noget om, hvorvidt Porsche har banket på hos unge Encho Enchev i den bulgarske hovedstad Sofia.

Hvis ikke Porsche, kunne det f.eks. være Tesla eller VW, der kunne fortsætte sin nye glatte design-linie af elbiler til indendørs formål.

Det ville da være oplagt, for Enchos talenter og visioner går bestemt længere end til computerspil.

Inden han blev ansat hos Ubisoft, arbejdede Encho bl.a. som indendørs arkitekt og som designer af bil-udstyr. Så slægtskabet har været der længe….

(Foto: Encho Enchev)

(Foto: Encho Enchev)

 

 

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Asus går ned i størrelse