Masker med musik i

Bose bygger høreapparater

(Foto: Bose)

Trofaste læsere af Leifshows vil vide, at jeg ofte har undret mig over, at små trådløse øretelefoner og høreapparater ikke bliver integreret med hinanden. Teknologien i dem er jo den samme langt hen ad vejen.

Meget kunne tyde på, at de traditionelle grænser nu bliver brudt.

Den store amerikanske højttaler-fabrikant Bose har således fået godkendt sine første høreapparater af de amerikanske sundheds-myndigheder FDA.

De nye SoundControl apparater kan således købes direkte af forbrugerne på internet, eller de kan sælges gennem elektronik-varehuse. Kravet om, at høreapparater kun må markedsføres via ørelæger og special-butikker bliver dermed brudt.

(Foto: Bose)

Bose udnytter selvfølgelig sine mange-årige erfaringer med audio-udstyr til Hi-Fi brug. En stor del af elektronikken i SoundControl høreapparaterne er identisk med den i Bose’ øretelefoner.

Betjeningen foregår primært via en medfølgende app til mobiltelefonen. App’en kredser om en særlig CustomTune feature, der kan skræddersy volumen, bas, diskant osv. til brugerens ører på få minutter.

Den hørehæmmede kan f.eks. forstærke svage lyde ekstra stærkt, eller han/hun kan fremhæve de frekvenser, som den menneskelige stemme ligger på.

Desuden indeholder de nye Bose høreapparater en Focus funktion, der kan koncentrere sig på bestemte arealer omkring brugeren.

(Foto: Bose)

De kan f.eks. være området foran vedkommende under samtaler – eller det kan være 360 grader rundt, når man færdes i trafikken, går tur i naturen osv.

Bose SoundControl er lige så små som andre moderne høreapparater, og de bruger samme type batterier. De holder typisk i fire dage med 14 timers brug om dagen.

De kan tåle let regn og fedt fra håret, men i modsætning til flere konkurrenter på markedet kan Bose nyheden udelukkende bruges som høreapparat.

De kan ikke håndtere telefon-opkald via Bluetooth eller streame musik. Lidt mærkeligt, når man tænker på Bose’ baggrund. Men mon ikke det kommer i en dyrere model af SoundControl?

Bose introducerer I første omgang sine høreapparater i den amerikanske delstat Massachusetts, hvor de sælges for 850 dollars eller ca. 5.300 kroner fra den 18. maj. Andre dele af USA vil følge kort efter.

Bose ankomst hos de hørehæmmede kommer kun få dage efter, at den schweiziske høreapparat Sonova købte forbruger-divisionen af Sennheiser, der er berømt for hovedtelefoner.

Danske GN, der også hører til de store i høreapparater, har tilsvarende indbygget en særlig høretest funktion i øretelefonerne fra sit Jabra datterselskab.

Desuden har Phonak lanceret høre-apparater, der kan streame musik ligesom øretelefoner – og selvfølgelig kan bruges som håndfri telefon sammen med mobilen….

(Foto: Bose)

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Masker med musik i