Hvordan ser internet ud i 2050?

Hvis IKEA lavede en pladespiller

(Foto: flip O flip)

Nu om dage er der langt imellem, at pladespillere skiller sig ud fra mængden i design. Alle ligner hinanden og kappes nærmest om at præsentere det mest klassiske udseende.

En af de få undtagelser er Bang & Olufsen, der reparerer og shiner de legendariske Beogram 4000 pladespillere med tangential-arm fra 1970’erne op og sælger dem igen, som om de var nye.

Hvis nu IKEA fandt på at udvide sit repertoire i lyd og Hi-Fi med en pladespiller, skulle svenskerne kigge forbi de unge designere fra Seoul i Sydkorea.

De har ikke kun tegnet og bygget en grammofon i meget klare linier og et utraditionelt lodret stående design.

De har også opfundet en mekaniske, der giver flip O flip muligheder, som man aldrig har set før på pladespillere gennem de seneste 100 år.

(Foto: flip O flip)

Ved hjælp af små elmotorer, en intelligent processor og en sindrig mekanisme kan flip O flip nemlig vende pladen af sig selv.

Enten, når pick-up nålen er nået ind til inderste rille på den ene side af vinylskiven. Eller når brugeren hellere vil høre et nummer på f.eks. b-siden, og beordrer et skifte med sin fjernbetjening eller app på mobilen.

På den måde giver flip O flip en betjening, der kan minde om den, vi kender fra moderne musik streaming, men udført på et instrument som er et levn fra forrige århundrede.

De øvrige funktioner på flip O flip er som på andre pladespillere – bare lodret i stedet for vandret. Det betyder et valg mellem to hastigheder, en let tonearm og en pick-up nål med standard montering.

Flip O flip satser på, at deres pladespiller bliver et stykke brugskunst i moderne hjem. Det kunne den sagtens blive, men inden da kræves lige, at de unge designere finder en fabrikant, der vil producere den skægge grammofon i store antal….

Med en sindrig dreje- og vippe-mekaniske kan grammofonen selv vende pladen og spille videre på den anden side. (Foto: flip O flip)

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvordan ser internet ud i 2050?