Tag kampen op i poolen

Tech skader ikke teenies

(Foto: Natureaddict / Pixabay)

Med jævne mellemrum hører vi advarsler om, at al den nye teknologi med mobiltelefoner, streaming, internet, e-sport og videospil ikke er godt for vores børn og unge.

De største “sortseere” mener ligefrem, at tech skader vores efterkommere i deres sociale og personlige udvikling.

Nu slår en videnskabelig undersøgelse fra Oxford University i England fast, at det ikke er tilfældet.

Forskerne har gennemgået 30 års data fra analyser, der har undersøgt forholdet mellem unge menneskers mentale tilstand og moderne teknologi. Konklusion: Der er ingen målbar forbindelse.

Med data fra tre årtier får de britiske forskere næsten hele den moderne teknologiske udvikling med: Fra timelange ophold foran farve-tv, internet, den personlige pc, smartphones, spil-konsoller og de sociale mediers ankomst.

Tima Miroshnichenko / Pexels)

”Hvis vi skal forstå sammenhængen mellem tech og folks velbefindende i dag, er vi nødt til først at gå tilbage i tiden og kigge på historiske data. Så langt tilbage til dengang, hvor forældre var bange for, at tv-kigning gav deres børn firkantede øjne,” forklarer Matti Vuorre. Han har stået i spidsen for den nye undersøgelse fra Oxford Internet Institute.

Allerede for 100 år siden lød der kritiske røster om, at det ikke var sundt for børn at sidde i timevis hver dag med ørerne inde i et radio-apparat.

Lige lidt hjalp det: I midten af 1930’erne havde ni af ti husholdninger en radio, og mange unge sad foran højttaleren i tre timer om dagen for at lytte til musik, diskussioner og radioteater.

Forskerne fra Oxford henviser til, at tegneserie-hæfter, tv og computerspil allerede skabte lignende panik-agtige reaktioner hos forældre-generationen, da de dukkede op. Men stoppe udviklingen kunne de ikke.

En ny videnskabelig analyse viser, at teenagere ikke tager skade af at bruge ny teknologi i timevis hver dag. (Foto: Oxford Internet Institute)

Overordnet set kunne den nye undersøgelse ikke finde nogen – eller i det mindste kun meget små – indikationer på, at brugen af ny teknologi skulle skade et ungt menneskes mentale sundhed.

Tydeligst kunne forskerne finde en forbindelse mellem sociale medier og et voksende antal teenagere med psykiske problemer.

Omvendt kunne man også spore et fald i udbredelsen af depressioner i takt med, at internet og mobiltelefoner er blevet udbredt hos alle unge.

Det nye studie er offentliggjort i det videnskabelige tidskrift ”Clinical Psychological Science”….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tag kampen op i poolen