UV-rens i lommeformat

Hvordan ser internet ud i 2050?

 

(Foto: Angek-Kun / Pixabay)

For de fleste af os er internet en naturlig del af hverdagen. Som om nettet har eksisteret altid. Fandtes der overhovedet en verden inden da?

Well – svaret er naturligvis ja. Internet, som vi kender det i dag med webben, fylder faktisk kun 30 år til august.

Inden da fandtes internet også i 30-40 år, men i en langt fra så tilgængelig form: Oprindeligt var Arpanet – forløberen for vores nuværende internet – udviklet til at forbinde en række militære installationer i USA med hinanden. Senere kom så også videnskabsfolk, forskere, universiteter osv. online.

Historien er selvfølgelig sjov at huske tilbage på. Mere fascinerende er dog at forestille sig, hvad internet udvikler sig til i de næste 30 år. Hvordan bruger vi mon nettet til den tid?

Den britiske internet-udbyder Fasthosts har allieret sig med to fremtids-forskere for at give et bud på internet anno 2051.

Det er Dr. James Bellini og Andrew Gill, der samtidig fortæller om, hvordan internet vil påvirke vores samfund. Mon vi selv bliver en del af nettet – eller nettet en del af os?

(Illustration: Fasthosts)

Ny type sociale medier
Hvor vi i dag ofte er bange for, hvem der har adgang til vores personlige informationer, når de lagres ude i ”skyen”, vil situationen være helt anderledes om 30 år.

Da vil vi have fuld kontrol over vores egne data via kunstigt intelligente ”agenter” og helt personlige databaser. Vi sidder så at sige på vores egen lille sky.

Fremtidsforskerne tror også på, at vi senest i 2050 vil gå rundt med små implantater over vores øjne.

De vil gøre det muligt, at vi ser den digitale verden uden et display, som vi kender det nu om dage.

Kommunikationen mellem menneske og internet vil foregå på helt nye måder. Det kan ske direkte fra hjerne til processor og omvendt – hjulpet godt på vej af ”hyper-augmented reality” systemer.

Hjerne og computer snakker sammen
Virtual Reality (VR) og kunstig intelligens (AI) vil give adgang til en meget mere strømlinet online anvendelse end i dag. Det gælder både i underholdning, undervisning, forretning og e-handel.

Takket være en hurtig udvikling af hjerne-computer interfaces vil vi i 2040 være i stand til at sende informationer og kommandoer alene ved at tænke på dem og dermed sende signaler fra hjernen.

I 2050 kan forbrugere sætte små ”nano-bots” ind i deres hjerner, De giver mulighed for en Virtual Reality oplevelse, der påvirker vores nerve-system direkte.

Ifølge fremtidsforskerne fra Fasthosts.co.uk vil vi længe inden da se Virtual Reality systemer, der kan formidle sanse-indtryk som smag, dufte eller smerte.

(Foto: Tumisu / Pixabay)

Virtuelle skyer afløser hardware
Nye typer skyer – clouds – kan formidle en nærhed og direkte adgang, som i dag ville kræve lokale servere tæt på brugerne.

En “grøn web” vil øge kapaciteten i skyen mangefold. Virksomheders datacentre vil fylde næsten ingenting sammenlignet med i dag. Strømforbruget vil være minimalt.

Vi 3D printer vores varer
I dag er 3D printere noget, som fabrikker, ingeniører og designere har installeret. Om 30 år står de i alle husholdninger.

I stedet for at shoppe hos isenkræmmeren, i byggemarkedet eller i legetøjs-butikken udskriver vi selv de ting, vi har behov for.

Sikkerhed er stadig et problem
I 2050 vil cyber-kriminelle være den tredje-største trussel mod menneskeheden – næst efter natur-katastrofer og pandemier.

Nye typer af ekstreme computere giver masser af fordele, men kan samtidig give anledning til bekymringer – vurderer Fasthosts eksperter.

Når vi bliver mere og mere forbundet med hinanden, kan angribere i værste fald få kontrol over millioner af menneskers liv. De bruger nemlig også super-kraftige computere til at begå indbruddene.

(Foto: Tumisu / Pixabay)

Det kontant-løse samfund er en gammel nyhed
I lande som Danmark og Sverige er vi allerede nået langt i udviklingen af en dagligdag, hvor vi ikke længere bruger kontante penge.

Kontanterne vil være udryddet i store dele af verden ved udgangen af 2020’erne, spår de to fremtidsforskere.

Kunde-service . vores behov er ventet
I takt med, at verden bevæger sig mod digitale platforme, vil kunde-kontakten følge med. Personlig service vil være en ting fra fortiden. I stedet kan digitale assistenter og rådgivere håndtere alle henvendelser. Kun i sjældne tilfælde bliver der behov for et menneskes indgriben.

Digitale agenter kendes allerede fra flere brancher som f.eks. flyselskaber. Om fem til syv år vil de være her og der og allevegne på internet.

Assistenterne bliver mere og mere intelligente. De kender os, ved på forhånd hvad vi vil bestille – og kan på egen hånd forny f.eks. forsikrings-abonnementer, betale lys og varme osv.

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

UV-rens i lommeformat