Trådløs oplader med musik i

Får OnePlus også en elbil?

(Foto: Gizchina)

Hvis der nu ikke bliver solgt så mange smartphones og tablets mere, når Corona pandemien er overstået, må man hellere sikre sin fremtidige økonomi med en anden bestseller.

Tilsyneladende skal det være elbiler.

I hvert fald har Kinas to største mobitelefon fabrikanter – Huawei og Xiaomi – meldt klar ud, at de tager rattet og satser på elbiler.

Nu kommer så også OPPO, der er kinesernes anden-største i smartphones og verdens fjerde-største mobilmærke.

OPPO skal allerede have sin første elbil parat som prototype, skriver flere kinesiske nyheds-medier.

OPPO har samme ejere som verdens fjerde-største mobilfabrikant Vivo. Samtidig er OPPO storebror til OnePlus, som vi kender rigtig godt på det danske marked.

Så er det tanken jo ikke fjern, at OnePlus også kunne præsentere en elbil. I forvejen er mange af komponenter i OPPO’s og OnePlus’ telefoner de samme.

En smart OPPO telefon i sin lige så elegant elbil er da et godt match. (Foto: OPPO)

Ifølge Car News China har OPPO’s førstemand Chen Mingyong haft fortrolige møder med topchefer fra flere kinesiske bilfabrikker og repræsentanter for landets industri-ministerium i de seneste par uger.

Ligesom Huawei kan OPPO bidrage med sin computer-viden og kunstigt intelligente systemer til selvkørende biler.

Hvor Huawei imidlertid vil levere den underliggende platform til bilfabrikanter – lidt i stil med ”Intel Inside” på pc’er – vil OPPO designe og sælge sine egne elbiler. På dét punkt ligger OPPO på linie med Xiaomi.

De første spionfotos af en OPPO elbil rumsterer i de sociale medier i Kina. De viser først og fremmest en sportsvogn og en sedan, der er kinesernes foretrukne biltype. På andenpladsen kommer en SUV, som europæerne er helt vilde med.

Man skal i øvrigt aldrig sige aldrig om OnePlus: Fra at sælge en enkelt flagskibs-mobil, der blev fornyet to gange om året, markedsfører OnePlus i dag mobiler i flere prisklasser, et smartwatch, trådløse øretelefoner og smarte tv.

Sidstnævnte sælges i øjeblikket kun i Asien, men hvorfor skulle det næste ikke blive Nordeuropa – og det samme en OnePlus variant af OPPO’s elbiler….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Trådløs oplader med musik i