Vi shopper på Facebook

Her er Disneys nye robot

(Foto: Walt Disney Imagineering Research & Development)

Vi har efterhånden vænnet os til, at computer-generede billeder – i teknisk sprog CGI – overtager mere og mere i de biograffilm og science-fiction tv-serier, vi ser. Bare tænk på Star Wars eller Pixars flotte animationer.

Baggrunde, køretøjer osv er for længst tegnet og gjort levende på en computer. Det samme er mange stunt-scener. Også statister og enkelte biroller er nu udfyldt af virtuelle figurer. Kun hovedrolle indehaverne er rigtige mennesker. For det meste i hvert fald.

Disney, der ejer både Star Wars og Pixar, viser nu, at tingene også kan gøres anderledes. Se bare på denne utroligt livagtige robot fra Walt Disney Imagineering Research & Development.

Robotten i børne-størrelse kan meget mere end gå rundt og samle ting op. Den kan gestikulere og sågar vise følelser. Den forstår tale, men skal modificeres for også selv at snakke som et barn. Det arbejder Disneys ingeniører på lige nu.

(Foto: Walt Disney Imagineering Research & Development)

Det har taget tre år at udvikle den lille robot, der ligesom en skuespiller kan påtage sig forskellige roller.

På billederne er den klædt som Baby Groot fra ”Guardians of the Galaxy” filmene, men Disney har også prøvekørt den som Spiderman i et Disney ferie-ressort.

Robotten er del af Disneys Project Kiwi, der skal forsøge at skabe en universel robot-platform, som man kan bygge mange forskellige karakterer og figurer på.

Målet er i første omgang at bruge robotterne som værter i Disneys forlystelsesparker, hvor de kan snakke med både voksne og børne-gæster. Tilpasset netop til de film eller elskede Disney figurer, der er aktuelle.

(Foto: Walt Disney Imagineering Research & Development)

Da Disney folkene indledte deres arbejde med Project Kiwi, fandtes allerede mange robotter. De lignede bare, hvad de var – kunstige.

Ingeniører og designere måtte derfor begynde helt forfra. Det har haft mange fordele, fordi de kunne tænke nyt og bruge teknologier, som andre ikke har tænkt til robotter før.

Den nye “universal-robot” har f.eks. et skelet, der er hult. På den måde kan man cirkulere luft, som kan køle robottens mange elmotorer og sensorer.

Desuden er robotten født med evnen til at lære – ligesom rigtige børn og voksne. Her er det blot med kunstig intelligens – AI.

Blandt de nye evner, som robotten skal få senere i år, er genkendelse af ansigter og stemmer. Meget praktisk, når den skal bruges i direkte kontakt med mennesker.

Desuden får robotten et system, der kan håndtere uforudsete hændelser. Det kunne f.eks. være et barn, som lige pludselig løber frem for at give robotten et stort knus.

I sin nuværende udgave kan robotten køre 45 minutter på en batteri-opladning. Også det skal forbedres, men det siger fabrikanter af smartphones og elbiler jo også.

Under alle omstændigheder skal I være forberedt, hvis I planlægger et besøg i et Disneyland eller Disney World i de kommende år….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vi shopper på Facebook