Slut med store lønhop i it

Tjek luft på din cykel

(Foto: Tubolito)

Sensorer, der holder øje med lufttryk i bilens dæk, har været kendt i flere år. I nogle luksus-modeller er de sågar standard og advarer med lamper i instrument-panelet.

Nu kan samme praktiske funktion også fås til cykeldæk. Her er de nok mindst lige så relevante, for mange kører rundt med for lidt luft i cyklen.

Den østrigske fabrikant af lette cykelslanger – Tubolito – har udstyret nogle af sine dæk med en lille chip og radio, der løbende måler trykket og sender resultatet trådløst til en app på cyklistens smartphone.

Tubolito indbygger i første omgang sin MTB-PSENS chip på slanger til mountain bikes. De er åbenbart mere følsomme for tryk-ændringer og punkteringer end almindelige gadecykler.

Chippen benytter den såkaldte NFC-teknologi – Near Field Communication – som også kendes fra trådløs betaling og identifikation på mobilen.

Sådan ser den orange cykelslange med trykmåler ud, når den er rullet sammen. (Foto: Tubolito)

NFC-chippen bruger stort set ingen strøm og har derfor ikke brug for at få udskiftet et batteri med jævne mellemrum.

I stedet henter chippen sin nødvendige energi fra de stråler, som mobiltelefonen udsender i forbindelse med den trådløse kommunikation.

Tubolito slangen kan anbringes indeni alle mulige fabrikater dæk. Det pumpes så op til det tryk, cyklisten ønsker. Det bruger chippen så som reference for alle variationer, den alarmerer cyklisten om.

Dog er der én ulempe. På grund af NFC teknologiens begrænsede rækkevidde  kan rytteren ikke sidde på sin sadel og tjekke dæktrykket.

Han eller hun skal holde sin mobil tæt på dæk og sensor – maksimalt fem centimeter derfra. Selve sensoren sidder ved siden af ventilen.

Tubolito dæktryk måleren fås med app til både iPhone og Android. Den tilhørende cykelslange kan købes i størrelserne 27,5 og 29 tommer….

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Slut med store lønhop i it