Vi læser helst på papir

Venu 2 er til kondi

(Foto: Garmin)

Alle smartwatches i dag kan måle ting omkring deres brugeres helbred og fysiske aktiviteter. Nogle bedre og andre mere for reklamens skyld.

Garmin har altid været blandt de mere seriøse udbydere af smartwatches til sports-relaterede formål. Det gælder også for de to nye Venu 2 og Venu 2S.

De et forbedringer af den oprindelige Venu model, der har en række nye features. De vigtigste har med brugerens søvn at gøre.

Garmin Venu 2 og 2S rummer nu en avanceret søvn-app fra Firstbeat Analytics, der måler både åndedræt og blodmætning (Ox2), mens man snuer.

Urene kortlægger de lette og de dybe dele af ens hvile. Desuden kan de tage REM-delen af søvnen med i deres analyser. REM står for ”Rapid Eye Movement” og handler om søvn med ofte voldsomme drømme og mareridt.

(Foto: Garmin)

Garmin sørger naturligvis for, at urenes brugere får gode råd til at forbedre deres søvn, Har man svært ved at lukke øjnene, kan urene hjælpe med struktererede åndedræts-øvelser, som får en til at slappe af.

Venue 2 introducerer også en række nye aktivitets-profiler til brug for intensiv træning. Man kan f.eks. følge animationer på urskærmen og se helt præcist, hvilke muskelgrupper der bliver brugt.

Nye sports-arter i Garmin ure er indendørs klatrevægge, hiking og ”bouldering”, hvor man klatrer på store sten eller bruger lave udendørs klatrevægge.

Endelig kan Venu 2 urene tilpasse sig deres brugeres alder og vise såkaldte ”Health Snapshots”, hvor man logger, optage og deler vigtige helbreds-statistikker.

Forskellen på Venu 2 og 2S er primært størrelsen. Venu 2 er en ordentlig krydder på 45 mm urkasse og 22 mm urrem, mens 2S kun er 40 mm og bruger 18 mm remme.

(Foto: Garmin)

Det første Venu smartwatch kunne allerede køre pænt længe på en batteri-opladning. De nye er endnu bedre med op til 11 dage i ren smartwatch tilstand. Bruger man GPS og musik, falder spilletiden til otte timer.

Venu 2S rummer et mindre batteri og klarer derfor ikke helt så længe opladning. Mere præcist 10 dage eller syv timer med GPS.

Begge ure har hurtig batteri-opfyldning. !0 minutter ved opladeren giver en hel dags smartwatch tilstand eller én ekstra time med GPS og musik.

Som altid er Garmins ure kompatible med mobiltelefoner.  De kan vise notifikationer, sms, email og hente musik fra f.eks. Spotify. Desuden kan de selvfølgelig bruges til berørings-fri betaling via Garmins Pay system.

Venu 2 og Venu 2S fås i flere farver som f.eks. granit blå, sort, lys guld, rosa guld, sølv og mørkegrå. De to ure har samme pris – nemlig 3.199 kroner….

Venu 2 uret kommer i to størrelser og mange forskellige farver. (Foto: Garmin)

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vi læser helst på papir