Med et epos på hovedet

Polaroid som mini

(Foto: Polaroid)

Mange af mine læsere – i hvert fald de unge – kender knap nok navnet Polaroid. Og hvis – så er det nok, fordi deres solbriller er polariserede.

Mere ”voksne” læsere vil vide, at Polaroid var et stort navn i foto i 1970’erne og 80’erne. De var med de karakteristiske kameraer, der fremkaldte billederne indendørs. Altså før den digitale tidsalder med smartphones osv.

Faktisk gik amerikanske Polaroid konkurs første gang i 2021 og nok engang i 2008. Dermed delte Polaroid skæbne med lige så berømte Kodak.

Never mind. Jeg har flere gange fundet billige Polaroid batterier i mit lokale supermarked.. Med andre ord må der være driftige forretningsfolk, der har sikret sig navnet.

At der ville komme helt nye Polaroid kameraer igen, havde jeg nu ikke regnet med. I samme klassiske design, men meget mindre i fysisk størrelse.

(Foto: Polaroid)

Men ok. Polaroid sælger fortsat sit originale “instant” kamera, en drone med kamera og printere til både fotos og 3D.

Faktisk er Polaroid ret god til at lave ”co-branding.” Kameraerne er således dukket op i forbindelse med filmen ”The Mandalorian” og hos modemærket Lacoste.

Nyheden i dag er verdens mindste analoge selv-fremkaldende kamera. Polaroid Go måler kun 10 gange 8 gange 6 centimeter. Vægten er 242 gram.

Folk, der kender de gamle Polaroid kameraer, vil vide, at de udprintede farvefotos er ret små og firkantede. På den nye Polaroid Go er de meeget små. 47 gange 46 millimeter.

(Foto: Polaroid)

Polaroid Go er til skæg og ballade. Den konkurrerer direkte med Fujis Instax Mini, men kan sagtens bruges som et sjovt alternativ tll en mobiltelefon.

Først og fremmest får man jo sine pletskud på print mindre end et minut, efter at de er taget. Desuden giver Polaroid Go også mulighed for at tage selfies. Det sker via et indbygget spejl.

Objektivets beskæring minder om fotokameraers klassiske 35 mm. Der er indbygget flash, dobbelt-eksponering, selv-timer, foto-tæller og et batteri på 750 mAh, som skal have kræfter nok til 15 pakker billeder på en opladning.

Polaroid Go Instant Analog Camera kommer på markedet den 27. april. Prisen bliver 120 euro eller ca. 900 kroner. Køber man et dobbelt-pak film med, er prisen 140 euro. Den giver 16 fotos….

Det normale Polaroid kamera og min-udgaven Go vedd siden af hinandne. (Foto: Polaroid)

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Med et epos på hovedet