Pressefrihed under pres

Find ting med AirTags

(Foto: Apple)

Fremover nytter det ikke at lege gemmeleg, når man har en iPhone. Via de nye AirTags gadges er det nemlig umuligt at skjule noget for sin Apple telefon.

AirTags har været undervejs i flere år, men Apple har ustandseligt skubbet lanceringen af de smarte små tingester.

Det har så betydet, at Apple ikke længere er alene på markedet med ”finde-tags”. Samsung har dem også som den af sit SmartThings netværk, og mon ikke der dukker en stribe varianter op fra Kina i de kommende måneder?

AirTags er små elektroniske vedhæng, som man sætter på ting, der har det med at forsvinde for en. Lad det være nøgler, punge, æsker med øretelefoner osv.

Mennesker skal AirTags dog ikke bruges til, siger Apple. AirTags er beregnet til ting. I princippet kan jeg dog ikke se, der skulle være noget i vejen for at anbringe et af vedhængene på små børn eller demente ældre, som har det med at forsvinde.

(Foto: Apple)

Desuden dur det selvfølgelig ikke, at det er mobilen, der bliver væk: Man skal jo netop bruge iPhone og Apples ”Find My” service til at opspore den glemte eller skjulte dims.

AirTags kræver, at man har en relativ ny iPhone. Systemet benytter nemlig Apples UI-chip, der sidder i iPhone 11 og 12.
Til gengæld får man meget mere end et simpelt beep beep som indikation af, hvor den forsvundne ting befinder sig.

Via “Find Min” app’en kan man nemlig på sin iPhone opleve, hvad Apple kalder ”Precision Finding”:

Den bruger en kombination af kamera, accelerometer, gyroskop og ultra bredbånds teknologi til at lokalisere det savnede objekt.
Det vises som et Augmented Reality billede med angivelser af f.eks. ”tre meter til venstre for dig” som en visuel guide.

Funktionen virker også hos blinde og svagtseende. De skal bruge Apples VoiceOver værktøj, der læser instruktionerne op i telefonens højttaler.

Ifølge Apple skal det være lige så let at sætte AirTags op som at parre et sæt AirPods øretelefoner med en iPhone:

Når man tænder for sin AirTag tæt på telefonen, vil den forbinde sig automatisk og gøre opmærksom på sig selv på skærmen. Herefter kan man frit navngive den lille gadget.

Apple vil tilbyde, at man kan skræddersy sine AirTags med indgraverede navne, initialer eller en emoji på skærmen. Senere kommer også en moderigtig Hermes udgave.

Dimserne er vandtætte efter IP67, så det er ikke noget problem at efterlade dem udendørs i regnvejr. Deres indbyggede batteri holder i over et år.

AirTags rummer en lille højttaler, så de kan ringe og beepe for at markere med lyd, hvor de befinder sig.

(Foto: Apple)

 

Desuden kan man spørge Apples Siri assistent efter savnede AirTags. Siri vil så finde hver enhed efter dens navn og spille en lyd eller melodi, der passer til hver enkelt AirTag.

Endelig kan AirTags også fungere med andre mobiler end iPhone – bare de har Bluetooth og NFC indbygget.

Kommer man i nærheden af en ukendt AirTag, der er tændt, giver den signal til den nærmeste mobiltelefon. Dog ikke med Augmented Reality billeder som på en iPhone

AirTags vil kunne købes i pakninger med ét eller fire styk til priser på henholdsvis 249 og 849 kroner. De kommer i butikkerne fra fredag den 30. april.

Som ekstra-udstyr fås bl.a. brune, røde og blå nøgleringe til 299 kroner. Andre vedhæng fås i f.eks. plastik og i farverne hvid, mørkeblå, solsikke-gul og orange. De koster 249 kroner….

Via Augmented Reality kan AirTags hjælpe meget præcist på vej til den forsvundne genstand. (Foto: Apple)

Man kan også købe en AirTag i en dyrere Hermes udgave. (Foto: Apple)

Apples system vil også alarmere, hvis en tændt AirTag, som ikke har været brugt i et stykke tid, befinder sig i nærheden. (Foto: Apple)

Man kan navngive hver eneste AirTag, man har i brug. (Foto: Apple)

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pressefrihed under pres