8.000 nye kunder hos 3

Flere farver på iMac

(Foto: Apple)

Da Apple lancerede sine stationære iMac computere tilbage i 1998, var de en sensation:

For første gang så man en pc, der var farverig i sig selv. Med skærme i pastelfarver var man aldrig i tvivl om, at der stod en Apple på kontoret.

Siden mistede Apple sin farvesans, for de næste 22 års iMacs havde mange kvaliteter. Men selve maskinerne var anonymt kedelige at se på. De eneste kulører var dem, som blev vist på de stadig større skærme.

I dag viste Apple, at de stadig kan noget med farver.

Den helt nye generation af iMacs kan nemlig købes i syv forskellige pastelfarver. Igen en verdensnyhed, for ingen pc’er fra Windows-lejren fås i mere end to tre diskrete nuancer.

I forhold til de seneste 20 års iMacs er dette her en ren farve-eksplosion. (Foto: Apple)

De nye iMacs 2021 er tilmed blevet mere elegante og lette at se på. Væk er de tykke rammer omkring skærmen. Faktisk fylder en ny iMac på 24 tommer ikke mere end en gammel på 21,5”.

Selvom det nye og slankere og mere kulørte outfit er det mest opsigtsvækkende ved den nye iMac, ligger de rigtigt store nyheder indendørs.

Apple har nemlig lagt sin egen M1 processor i maskinen. iMac følger dermed i hælene på sidste efterårs MacBook Air og MacBook Pro, der var de første til at få Apples hjemme-avlede motor ombord.

Allerede på de bærbare MacBooks kunne man mærke et markant hop op i ydelse – sammenlignet med de Intel Core processorer, der lå i Apples computere gennem mange år.

De nye iMacs har fået bedre web-kameraer, tre mikrofoner og større højttalere. Fint til de videomøder, vi alle har vænnet os til under Corona pandemien. (Foto: Apple)

Springet frem i præstationer kan sagtens vise sig at være større i den stationære iMac, hvor der ikke skal søges de samme kompromis’er i strømforbrug og plads som i en lille laptop.

Apple fortæller, at de nye iMacs er op til 85 procent hurtigere end forgængerne. Det giver fine muligheder for at arbejde med videoer i f.eks. iMovie eller redigere fotos på 100 megapixels.

Desuden støjer de nye iMacs  50 procent mindre end de gamle. Det skyldes mindre blæsere, der sagtens kan holde hovedet koldt i de slanke kabinet.

Corona krisen har også sat sine spor på iMacs. Folk bruger i langt højere grad end før videomøder som en del af deres arbejde og private chat med venner og familie.

Den slags kræver bedre kameraer, og derfor har iMac nu fået bedre FaceTime web-kameraer med Full HD billeder (1.080 punkter) og mulighed for at justere hvidbalance og eksponering manuelt. Det lyder som et foto-apparat – ikke en stationær pc.

Også på lydsiden har Apple gjort tingene meget bedre. iMac råder nu over tre mikrofoner med støjreduktion – fint til videomøder. Desuden er der kommet en mere fyldig sound i iMac takket være to bas-enheder og en lille diskant-tweeter i det slanke kabinet.

Selvfølgelig matcher Apples nye Magic Keyboards i design og kulører til iMac. De ligner de gamle, men har bl.a. fået Touch ID finger-aftryks-adgang.

Touch ID tasten sidder oppe til højre. Den aktiverer trådløst en række sikkerheds-kredsløb, der styres direkte fra Apples kraftfulde M1 processor.

Den første nye iMac er på 24 tommer og kan bestilles fra fredag den 30. april.

Priserne begynder ved 11.499 kroner for en udgave med en syv-kerne motor ombord. En kraftigere version med otte-kerne processor og flere stik skal koste fra 13.199 kroner. Som altid får folk under uddannelse en pæn rabat….

Den nye iMac har fået Touch ID finger-aftryks-skanner oppe i højre hjørne af tastaturet. (Foto: Apple)

(Foto: Apple)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

8.000 nye kunder hos 3