Webcam følger dig

Forsikrer mod cyber-angreb

(Foto: Tumisu / Pixabay)

Risikoen for data-indbrud og hacking hos mindre og mellemstore virksomheder er øget markant i de senere år.

Alligevel forsikrer mange danske virksomheder sig slet ikke mod cyberangreb.

En risiko, der bestemt ikke er blevet mindre af, at de her under Corona har åbnet ekstra meget op for online kommunikation med hjemme-arbejdende ansatte og for kundernes indkøb via nettet.

Ifølge forsikrings-selskabet Alm. Brand har cyber-kriminelle desværre haft held med at udnytte denne mere skrøbelige it-infrastruktur og øget deres angreb.

I 2020 blev seks ud af 10 danske virksomheder udsat for mindst én data-sikkerheds-hændelse. Center for Cybersikkerhed vurderer da også truslen for at blive ramt af hackere og andre online-forbrydere som ”meget høj.”

Alligevel har langt de fleste virksomheder ikke forsikret sig mod angreb fra cyber-kriminelle.

Under Corona pandemien har danske virksomheder åbnet for, at ansatte kunne arbejde hjemmefra via internet. Det har øget risikoen for cyber-angreb betydeligt. (Foto: Alm Brand)

Det vil Alm. Brand ændre på med en ny og mere fleksibel cyber-forsikring. Den har bl.a. fået tilpasset dæknings-summen, så den enkelte virksomhed selv kan vælge, hvor stor en cyberskade den ønsker at forsikre sig imod.

Alm. Brand var blandt de første forsikringsselskaber i Danmark til at tilbyde virksomheder en cyber-forsikring og har derfor samlet en masse erfaringer:

Et af ønsker fra mange kunder er, at de selv kan vælge dem sum, der passer deres risiko bedst. Ligesom på en løsøre-forsikring til hjemmet vælger kunden nu beløb og værdi.

”Cyberangreb er for mange et uoverskueligt område, og i forsikringsbranchen har vi generelt ikke været gode til at rådgive kunderne om muligheder og fordele.,” forklarer Kim Bai Wadstrøm. Han er koncern-direktør for erhverv hos Alm. Brand.

Den nye cyberforsikring består af fire dækninger, der omfatter skader og tab i forbindelse med datasikkerheds-brud, iit-kriminalitet og virksomhedens ansvar i relation til cyber-hændelser.

Alm. Brand dækker også den tabte indtjening, driftstabet, når en cyber-hændelse har været skyld i en nedgang i indtjeningen.

Det samme gælder for udgifterne til en it-specialist, der kan undersøge og afhjælpe skader på it-systemet efter et data-indbrud….

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Webcam følger dig