Her er Sonys nye lillebror

Hvem har flest ideer?

(Foto: Michal Jarmoluk / Pixabay)

Apple er den mest kreative virksomhed med flest succesrige ideer siden 2005. Tænk blot på iPhone, iPad, App Store, Airpods eller Apple Music.

Google – her benævnt som Alphabet – kommer ind på andenpladsen, mens Amazon, Microsoft og Tesla kommer halsende efter.

Blandt verdens ti mest innovative virksomheder gennem de seneste 15 år har de otte med internet og computere at gøre. Kun Tesla og medicinal-kæmpen Pfizer sniger sig ind på en 10. plads.

Kigger vi på Top-20, er billedet det samme. 16 af 20 er internet-relaterede, men så er bl.a. Facebook, HP, Siemens og Dell kommet ind i varmen.

Hitlisten over firmaet med de bedste ideer laves hvert år af det store konsulentfirma Boston Consulting Group.

(Infografik: Statista.com)

Ligesom de seneste år sidder amerikanske tech-giganter på de fineste positioner. Koreanske Samsung må nøjes med en sjette-plads, mens Huawei fra Kina lander som nummer otte.

Årets nye lister er dog anderledes på ét punkt. Corona sætter sit præg med adskillige medicinal-virksomheder i Top-50.

Ud over Pfizer på en flot tiende-plads er det Johnson & Johnson (20), Abbott Labs (29), Merck & Co (35), Novartis (36), Moderna (42), Roche (48), AstraZeneca (49) og Bayer (50).

Ingen danske virksomheder er innovative nok til at placere sig blandt Boston Consultings 50 bedste. Den nærmeste, vi kommer rent geografisk, er IKEA på global 32. plads.

Analysen afslører desuden store regionale forskelle i ide-skabelsen. USA og Kina er de klart mest parate til innovation i verden….

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Her er Sonys nye lillebror