Samsung flytter tv udendørs

Microsoft beskytter små

(Foto: Helena Lopes / Pexels)

Internet er fuld af vidunderlig information. Bestemt også for børn, når de vil underholdes, spille spil eller få lidt online uddannelse.

På den anden side rummer Internet også mange afkroge, som forældrene ikke så gerne ser deres børn besøge.

Af samme grund er tablets med særlige børnefiltre blevet ret så populære. De sætter ganske enkelt grænser for, hvad vores yngste medborgere kan foretage sig digitalt og online.

Nu følger Microsoft som ventet efter med en modificeret udgave af sin Edge browser. Udvidelsen kaldes ganske enkelt “Kids Mode”.

Forældrene får stor kontrol over, hvad børnene kan gøre på internet. De kan sågar indrette browseren efter, hvor gamle brugerne er – fem til otte år eller ni til 12.

(Skærnbillede: Microsoft)

Grundlæggende begrænser Microsoft Edge udvalget af websider, børnene kan besøge, til ca. 70.

Forældre kan dog udvide repertoiret, hvis de mener, at de selv kender gode og børnesikre hjemmesider på nettet.

Når børnene forsøger at surfe til ikke-godkendte websites, vil en let forståelig advarsel dukke op på skærmen, og adgangen til den pågældende side blokeres.

Microsoft tilbyder sågar nyheder, der er skræddersyet til børnene. Historierne er hentet fra Microsofts MSN for Kids service. De fokuserer typisk på dyr og populær-videnskab.

Microsoft har samtidig lavet aftaler med Disney om at levere indhold fra f.eks. Pixar og Disney tegnefilm, tv-serier osv.

Edge browseren med det nye børnefilter er i første omgang lanceret på det amerikanske marked. Om den også dukker op senere på vores breddegrader, vides ikke….

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Samsung flytter tv udendørs