Fotografens mobile drøm

Spotify vil køre med

(Foto: Spotify)

Spotify har erklæret åbent, at man vil være lige så dominerende i lyd og audio, som YouTube og Netflix er det i video-klip og tv-serier.

Den svenske musik streaming tjeneste lever helt op til sine ambitioner ved at lancere den ene spændende nyhed efter den anden i apps og podcasts. Nu ruller Spotify så også ud med egen hardware – for første gang.

Nyheden kaldes noget så ligefremt som ”Car Thing”, og det forklarer egentlig meget, hvad Spotify tingesten gør.

Det er en lille boks, som man placerer på bilens instrument-panel. Via ”tingens” touch skærm har man så adgang til at streame sin Spotify musik og podcasts ind over bilens stereo-anlæg.

Meget praktisk har Car Thing en rigtig fysisk knap til betjeningen. (Foto: Spotify)

Car Thing virker som en gadget, der kunne være oplagt til ældre biler, der ikke har egen infotainment skærm. De vil i mange tilfælde kunne gøre det samme, uden at der skal installeres en ekstra boks foran føreren.

Ikke desto mindre rummer Spotify Car Thing flere smarte og gennemtænkte features, som bilfabrikanter godt kunne lære lidt af.

Nyheden har f.eks. en stor og fysisk knap, der kan bruges til at regulere volumen og navigere gennem menuerne.

Den er alt andet lige bedre end infotainment systemer, hvor alt foregår med fedtfingre på touch skærme.

Car Thing har også fire rigtige preset knapper, som kan bruges til direkte adgang til populære funktioner, spillelister osv.

Endelig kan man betjene ”tingesten” via stemmen. Det sker med Spotifys egen digitale assistent – ikke Siri eller Googles.

På den måde bliver Car Thing en konkurrent til Apple Car og Google Auto, der sidder som standard i mange nye bilmodeller. De bliver nok svære at slå for Spotify.

I princippet arbejder Car Thing som et mellemled mellem ens smartphone og bilens musik-anlæg:

Spotify boksen indeholder ingen egen højttaler og kræver derfor, at den forbindes enten med kabel eller via trådløst Bluetooth til bilens stereo. Desuden skal man huske at have sin telefon  med, for den bruges til at streame musikken via mobilnettet.

Via Car Thing har man adgang til alle ens egne og Spotifys foreslåede spillelister. (Foto: Spotify)

Med Car Thing følger tre monterings-beslag, så man kan placere boksen i ventilations-dyserne, på selve instrument-brættet eller i det klassiske hul til bilradioen.

Strømmen henter Spotify boksen via en USB-port, hvis bilen har sådan en tilgængelig. Desuden kan man få en adapter, der passer til bilens cigar-tænder.

Spotify prøvekører i øjeblikket Car Thing i begrænset målestok på markedet i USA. Bliver den en succes, rulles den sikkert også ud i Europa på et tidspunkt. Gider amerikanerne den ikke, hører I sikkert kun om Car Thing ved at læse denne artikel.

Heldige amerikanere kan få Car Thing ganske gratis, hvis de ansøger om det via en særlig Spotify webside her. De skal dog i forvejen være betalende Premium abonnenter på streaming tjenesten.

Alle andre i USA skal betale 80 dollars – ca. 500 kroner – for boksen….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fotografens mobile drøm