Når spil giver bedre form

Fotografens mobile drøm

(Foto: Sonu)

Sony lever lidt af en skygge-tilværelse i mobiltelefon verdenen, selvom netop Sony burde have forudsætningerne for at vær en af de helt store.

Sony bygger nogle af verdens bedste tv. Sony er et stort navn i Hi-Fi og foto. Sony fremstiller mobilkameraer til de fleste af sine konkurrenter. Sony har Playstation. Sony har egne pladeselskaber og producerer masser af store film,

Sådan et udgangspunkt må alle andre smartphone fabrikanter kigge misundeligt efter. Indtil videre har de dog været glade for, at Sony ikke har været særlig god til at markedsføre fordelene.

Måske det ændrer sig med de tre nye Experia telefoner, som Sony har haft verdens-premiere her til formiddag. To modeller i topklassen – sikkert også prismæssigt – og en enkelt i den populære mellemklasse.

Størst interesse samles uden tvivl om de nye Xperia 1 III og Xperia 5 III, hvor de mest åbenlyse forskelle er skærmstørrelse og de farver, man kan købe telefonerne i.

Xperia 5 III er en smule mere kompakt. Forskellen kan man bl.a. se på, at 5’eren har en spejlblank bagside. (Foto: Sony)

Sony har direkte involveret sin Music Entertainment division for at skabe to smartphones, der ikke kun har flotte skærme, men også lyder rigtig godt. Noget, der ofte er en achilles-hæl på mobiler.

Højttalerne har f.eks. fået mulighed for at gengive 360 Spatial Sound og 360 Reality Audio – to surround varianter, som musik-streaming tjenesten Tidal slår meget på tromme for. Teknologien skal få lyden til at være ekstra realistisk.

Sony har placeret stereo-højttalerne foran på telefonen, hvor de sidder mest naturligt for de fleste. Desuden har den store Xperia 1 III fået en solid stereo-forstærker indbygget. Den kan spille 40 procent højere end normalt. Det sker uden øget forvrængning. Begge Sony telefoner opfylder således kravene til Hi-Res gengivelse i ægte Hi-Fi.

Endelig har Sony udvidet sin kunstige intelligens til også at styre lyden – ikke kun kameraerne. Resultatet skal være en hørbar forbedret lydkvalitet – også i forbindelse med streaming af musik.

OLED-skærmen på Sony Xperia 1 III er på 6,5 tommer og i ægte 4K kvalitet. Den er i det brede CinemaWide format på 21:9 og leverer en meget hurtig opdatering på 120 Hz. Vigtigt til computerspil og video-visning uden hakker.

Lillebror Xperia 5 III må nøjes med et display på 6,1 tommer, der ellers har de samme kvaliteter som hos storebror.

Det gælder bl.a. en optimering af billedet ved hjælp af “Creator Mode – Powered by CineAlta,” Den kalibrerer automatisk farverne til præcist dem, som film-magerne i Hollywood ønskede.

Ligesom sidste års Sony-topmodeller har to nye indbygget både Dolby Atmos og Sonys egen Bravia X1 grafik-processor, der også kendes fra Sonys tv-apparater. Den skal sikre mere naturtro billeder med flotte kontraster.

Xperia 1 III kommer med fire kameraer på ryggen, mens Xperia 5 III må nøjes med tre:

De er naturligvis af høj kvalitet og tilbyder som noget nyt, at teleobjektivet kan arbejde i faste steps i stedet for trinløst. Sony har valgt de tre mest populære brændvidder, og dem kan man skifte imellem med et enkelt klik.

Sony har hentet hjælp til sine objektiver hos berømte tyske Carl Zeiss. (Foto: Sony)

Videoer kan optages i ægte 4K og slow motion med 120 billeder i sekundet (fps). Desuden kan man skyde videoer i 21:9 format og vælge mellem otte forskellige farve-indstillinger. Med andre ord kan man få lige præcist den stemning frem, som man ønsker.

Endelig kommer gamerne helt til deres ret, når Sony f.eks. tilbyder, at skærmen kan opdateres 240 gange i sekundet.

Begge telefoner har 5G, hvor Xperia 1 III bruger den stærke Snapdragon 888 processor. Lillebror Xperia 5 III må klare sig med den knap så kraftige Snapdragon 680.

Batteriet er på 4.500 mAh i begge telefoner. Det kan fyldes op via en medfølgende ladeblok på 30 watt. Den klarer 50 procent ny energi på en halv time.

Sony Danmark har endnu ikke priser og leverings-tidspunkt klar endnu. Men Xperia 1 III vil kunne vælges i sort og lilla, mens Xperia 5 III tilbyder kulørerne sort, pink og grøn….

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Når spil giver bedre form