Smartphones dyrere

Her skriver du i akkorder

(Foto: Characorder)

Vi kender ideen fra vores mobiltelefoner: Her kan vi bare begynde at indtaste et bogstav, hvorefter et forslag til hele ordet dukker op på linien eller i et separat vindue.

Ville det ikke være herligt, hvis det samme kunne ske på en Windows pc eller en Mac?

Trods alt tænker vi jo i hele ord, når vi skriver. Ikke i de bogstaver, tal og tegn, som vi tamper ind enkeltvis på tasterne.

Det lille start-up firma CharaChorder mener at have løsningen:

Firmaets nye CharaCorder Lite keyboard gør det nemlig muligt at trykke på flere taster samtidigt. Lidt i stil med, hvordan man spiller på klaver.

Efter lidt træning skal det være muligt at skrive op til 250 ord i minuttet. Det vil imponere selv garvede kontorfolk, der har lært 10-finger systemet og kan taste i rasende fart på deres pc.

I praksis vil det være muligt at trykke tre eller fire taster på samme tid, uden at systemet stejler. De dækker de fleste ord, man skriver i næsten alle sprog.

Desuden kan systemet gætte på, hvad det er for et længere ord, man forsøger at indtaste – og kommer ligesom på mobilen – med et godt forslag, som det så udfylder på brøkdele af et sekund.

CharaCorder kalder sine tast-kombinationer for ”akkorder”. Tusinder af dem ligger gemt fra starten i tastaturets indbyggede hukommelse.

Har man egne fagord eller navne, man hele tiden indtaster, kan man lægge dem ind i systemet, så de bliver husket næste gang.

Det smarte nye keyboard med fingervenlige taster er kompatibelt med Mac, Windows, ioS og Android. Tastaturet fungerer derfor via kabel med stort set alle computere.

Da al hukommelse og processor-kraft foregår i selve tastaturet, behøver man ikke at installere app eller software for at få det til at fungere med pc, tablet eller smartphone.

Lige i øjeblikket fås det sikkert nødvendige trænings-program kun til Windows. En ny version, der fungerer på tværs af alle platforme, er under udvikling.

CharaChorder søger i øjeblikket finansiering til en masse-produktion af tastaturet via Crowd Funding på iværksætter portalen Kickstarter.

Her kan interesserede forudbestille et eksemplar formedelst 99 dollars eller ca. 620 kroner. Den senere butikspris bliver 299 dollars….

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Smartphones dyrere