Apple åbner ”find mig”

Pc-salget boomer

(Foto: Cookie the Porn / Unsplash)

Corona pandemi, video-møder og hjemme-arbejde præger fortsat vores dagligdag her i de første måneder af 2021. Faktisk så meget, at vi køber rekordmange nye pc’er verden over.

De fleste af markedets største pc-fabrikanter har kunnet glæde sig over fremgange i salget på mellem 59 og 111 procent i årets første kvartal.

Tilsammen har pc-fabrikanterne sendt næsten 84 millioner laptops og desktop pc’er ud til kunderne i januar, februar og marts. Det er 55 procent flere end i samme periode i 2020.

Tallene stammer fra det store analyse-firma IDC, der kun tæller bærbare og stationære Windows og Mac pc’er med i sine tal. Tablets og servere indgår ikke i statistikken.

Ligesom i Danmark ligger  Lenovo på en global førsteplads. Næsten hver fjerde nye laptop eller desktop – 24.3 procent – stammer fra den kinesiske elektronik-gigant, der i sin tid fik sit store gennembrud, da den købte IBM’s pc-produktion.

De fem største pc-fabrikanters salg og markedsandel i første kvartal af 2021. Tallene er præliminære. (Grafik: IDC)

HP kommer lige efter med 22,9 procent, mens Dell kommer humpende efter på en global tredjeplads med 15,4 procent.

Årets helt store vinder hidtil er Apple, hvis salg af Mac computere er sprunget frem med 111 procent. Fra 5,8 til 8,3 procent markedsandel. I alt solgte Apple 6,7 millioner pc’er i januar, februar og marts. Langt de fleste MacBooks.

Alle verdens fem store i pc’er kan notere flotte fremgange. Alene Dell holder sig en smule tilbage med ”kun” 23,4 procent vækst.

Det er ellers et tal, som topledelser og aktionærer hos pc-fabrikanterne knap turde drømme om for et par år siden. Men det var jo også, inden Corona dukkede op.

IDC’s analytikere vurderer, at det nok er sidste gang, at vi vil se den slags fantastiske fremgange i pc-salget.

Den ofte omtalte mangel på nøgle-komponenter som processorer vil først slå igennem fra nu af. Det samme gælder problemer med logistik og levering, som Corona har forårsaget med midlertidige fabriks-lukninger ude i Østen.

Sådan er markedsandelene fordelt mellem verdens fem største pc-fabrikanter. (Infografik: IDC)

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Apple åbner ”find mig”