Vaskemaskine til dine AirPods

Flere piger skal ind i elektronik

(Foto: RAeng / Pixabay)

Den digitale omstilling i Danmark er under pres på grund af stor efterspørgsel efter medarbejdere med uddannelse inden for elektronik.

Den danske medicinal-industri har f.eks. fordoblet sit antal af elektronik-ingeniører i de seneste 10 år. Mange får også job som it-konsulenter eller i informations-tjenester.

Det viser en ny analyse, som Dansk Industri Digital har lavet. DI Digital er branche-fællesskab for danske virksomheder inden for elektronik og digitale teknologier.

På den baggrund ønsker branchedirektør Rikke Hougaard Zeberg fra DI Digital, at der fra regeringens side bliver skruet op for uddannelsen af f.eks. elektronikingeniører.

Samtidig skal der gøres en ekstra indsats for at få flere unge kvinder til at søge denne vej. Kun ni procent af de elektronik-uddannede her i landet er kvinder:

”I Danmark har vi ikke været så gode til at lokke kvinder ind på elektronik-ingeniør uddannelserne. Det bliver vi nødt til at gøre noget ved i de kommende år,” siger Rikke Hougaard Zeberg.

”Vi skal ind og arbejde med vores kultur allerede i folkeskolen, så vi kan få flere piger og unge kvinter til at interessere sig for de matematiske og naturvidenskabelig fag. Her kan vi helt sikkert lære noget fra andre lande,” fortsætter hun.

Et digitalt førende land som Danmark er ganske enkelt afhængig af elektronik. Internationalt er der stor konkurrence på feltet. Se blot på Kina.

”Det er ikke kun i Kina, at der skal produceres og udvikles elektronik. Danmark har et godt udgangspunkt med rigtig mange virksomheder i forskellige brancher, som igennem elektronik bidrager til vores højt digitaliserede samfund. Derfor er det ekstremt vigtigt, at vi som samfund bliver ved med at føde ind med de fornødne kompetencer,” understreger Rikke Hougaard Zeberg.

Den komplette rapport fra DI Digital om elektronik-beskæftigelsen i Danmark kan downloades her….

LVU er lange uddannelser, MVU mellemlange og KVU korte uddannelser i elektronik.

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vaskemaskine til dine AirPods