Nu kan du tale til Spotify

Bærbar gaming rykker

 

Alienware m15 Ryzen Edition (Foto: Dell)

Nok en af chip-fabrikanten Intels ellers tro væbnere er ikke længere så loyal som tidligere.

For første gang siden 2007 tilbyder Dell nemlig sine Alienware gamer-laptops med processorer fra Intels direkte rival AMD.

Timingen virker logisk: AMD’s Ryzen 5000  ”motorer” har nemlig markeret sig stærkt i laptops fra flere af Dells konkurrenter som f.eks. hos Asus.

Desuden lyder en batteri-levetid på op til 20 timer i en kraftig bærbar pc. Det er i hvert fald ikke specifikationer, vi har set Intel prale med endnu.

AMD har desuden en ekstra fordel: Ryzen 5000 chippenefindes i særlige udgaver til e-sport tunge pc’er, mens Intel stadig mangler at annoncere gamer-rettede versioner af sine nyeste 11. generation Core-i processorer.

Den nye Dell G15 gamer-laptop med AMD Ryzen 5000 motor har fået en anden og mere klassisk lakering end den samme maskine med en 10. generation Intel processor i. (Foto: Dell)

Begge ”Ryzen” udgaver af Dells G15 og Alienware m15 laptops kommer med Nvidias seneste RTX 30 grafik -chips og valget mellem en stribe forskellige skærme.

Det dyreste Alienware display på 15 tommer kan vise Quad HD grafik (1.440 punkter) og opdaterer billedet 240 gange i sekunder – 240 Hz.

Kan man nøjes med Full HD i grafik (1.080 punkter), er skærmens hastighed endnu højere – nemlig ekstreme 360 Hz.

Dells G15 laptop er noget billigere end Alienwares. Derfor fås skærmene her ”kun” med 120 og 165 Hz ”refresh rate.” I begge tilfælde er der tale om Full HD displays.

Sjovt nok har Dell ændret det ydre udseende af sine to nye gamer-bærbare. Så er entusiaster aldrig i tvivl om, hvorvidt der står over for en maskine med Intel eller AMD motor i.

Dells Alienware m15 fremtræder således i et nyt barsk-sort design med ”silkeblød” overflade, der skal være ekstra tolerant over for væske strint – stærk kaffe, cola eller energi-drinks formentlig.

Hvis man hamrer meget i tastaturet, fås begge de nye gamer-bærbare fra Dell med et mekanisk Cherry MCX keyboard. (Foto: Dell)

På Alienware m15 kan man tilmed dæmpe den indvendige belysning en smule. Angiveligt er det for, at brugerne bedre kan koncentrere sig om, hvad der sker på skærmen.

Senere i år kan vi også se frem til en række nye spil-relaterede skærme fra Dell:

Den ”mindste” er på 24,5 tommer i Full HD og med 240 Hz billed-opdatering. Den kan arbejde med både GSync fra Nvidia og FreeSync fra AMD.

Den suppleres af en Dell 27 og en Dell 32 monitorer, der begge har Quad HD billeder med 165 Hz opdatering.

Mest spændende ser imidlertid den kommende Dell 34 Curved Gaming Monitor ud. Den har et ultra-bredt WQHD display på 144 Hz og DisplayHDR 400 support.

De danske priser på laptops og skærme skal være klar om kort tid….

Her er Dells kommende buede super-skærm på 34 tommer. (Foto: Dell)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nu kan du tale til Spotify