LG dropper mobilerne

TikTok vinder frem

(Foto: Olivier Bergeron / Unsplash)

Hvad har Corona pandemien gjort ved download og indkøb af apps til mobiler, tablets og laptops?

Næppe overraskende har app-salget slået alle rekorder i dette års første tre måneder. 40 procent større end i samme periode for et år siden.

Samtidig har der været en del forskydninger i de mest populære apps. TikTok stormer fortsat frem, mens Facebook-ejede WhatsApp har fået et gok i nødden.

Tallene stammer fra analyse-firmaet App Annie, der vurderer, at forbrugere verden over omsatte for 32 milliarder dollars – ca.   kroner – i såkaldte in-app indkøb. Beløbet gælder Apples App Store og Google Play butik tilsammen.

Forklaringen er naturligvis, at millioner af mennesker er låst derhjemme foran skærmen. For at det ikke bliver for kedeligt, skal der nye boller på suppen. Eller rettere nye apps på først og fremmest mobiltelefonen.

WhatsApp har måttet tage et dyk i popularitet efter diskussione om at udveksle brugernes personlige data med Facebook. (Foto: Gizchina)

 

Ifølge App Annie kommer alene ni milliarder dollars i ekstra-indtægter fra smartphone apps og spil – sammenlignet med første kvartal i 2020.

Ud over spil er der størst rift om apps til video-møder som f.eks. Zoom og apps til sociale medier. Først og fremmest kinesiske TikTok.

TikToks vedvarende fremmarch er især imponerende, efter at den amerikanske regering har gjort alt for at forbyde app’en i USA.

Indien lykkes med at sortliste TikTok, mens amerikanerne foreløbig kun har fået gennemført, at ansatte i stat, politi og militær ikke må have TikTok installeret på samme mobil, som de bruger på arbejdet.

Her i første kvartal af 2021 holdt TikTok igen sin førsteplads som den mest downloadede app i verden. Den position har TikTok haft otte kvartaler i træk.

Man kan godt forstå, hvis Mark Zuckerberg og co. i Facebook koncernens top er bekymrede for TikTok.

TikTok er fortsat verdens mest downloadede app, mens WhatsaApp og Facebook Messenger begge har taget et dyk i årets første tre måneder De apps, som folk bruger flittigst til indkøb, er YouTube og TikTok. (Infografik: App Annie)

App’en ser nemlig ud til at passere over en milliard brugere inden årets udgang. Kun Facebook har ellers sociale medier med så mange medlemmer.

Selvfølgelig skal man tage denne slags statistikker og hitlister med et gran salt:

De fleste mennesker har jo allerede Facebook og Instagram på deres mobil. Derfor er download tallet heller ikke så højt længere.

Kigger man i stedet på antallet af aktive brugere om måneden – til højre i grafikken – opdager man, at Facebook fortsat er klart dominerende.

Den anden grund til bekymring må Facebook have over at se tallene for WhatsApp besked-app’en i årets første tre måneder.

Mange folk har helt tydeligt kigget efter alternativer på grund af WhatsApps og dermed Facebooks kontroversielle privatlivs politik.

En af tidens store vindere er besked-app’en Signal, der krypterer alle sine meddelelser. (Foto: Gizchina)

WhatsApp reagerede hurtigt på de negative overskrifter, der havde Teslas Elon Musk som en af de mest fremtrædende kritikere.

Indførelsen af de nye regler, som tillader yderligere udveksling af data mellem WhatsApp og Faeebook, er foreløbig udsat til den 15. maj.

Analytikere vurderer, at mange tidligere WhatsApp brugere flytter til den konkurrerende Signal app. Her er alle beskeder krypterede.

En del branche-kendere spår sågar, at Signal vil overhale WhatsApp i brugertal. Desuden er Signal godt på vej til at vælte TikTok af pinden som verdens mest downloadede app til mobilen.

I øjeblikket har Signal over 50 millioner downloads fra Google Play Store – vel at mærke med en karaktergivning på 4,5 stjerner eller derover!

Et andet alternativ til WhatsApp kunne være Telegram. Denne besked-app har flere features end WhatsApp, men er ikke så let at betjene. I Telegram kan man f.eks. chatte med 200.000 andre på samme tid….

 

Download af spil til mobilen er gået frem med 35 procent i forhold til sidste år. (Infografik: App Annie)

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

LG dropper mobilerne