Lad mobilen følge dit ansigt

LG dropper mobilerne

(Foto: LG)

Rygterne har svirret i månedsvis – faktisk i flere år – men er gang på gang blevet afvist. Men nu er det så vidt:

Den sydkoreanske elektronik-gigant LG dropper sin smartphone produktion. Det blev bekræftet i nat dansk tid.

LG tjener gode penge på sine tv-apparater og hårde hvidevarer, mens det aldrig er lykkedes LG at kæmpe sig ud af skyggen fra Samsung, når det gælder mobiltelefoner.

Da kinesiske fabrikanter som Xiaomi, Vivo, Motorola og OnePlus samtidig har spist kraftigt af LG’s markedsandele på mellemklasse mobiler, har sydkoreanerne nu besluttet at kaste håndklædet i ringen.

I efteråret 2020 forsøgte LG sig med sin utraditionelt designede Wing telefon. Den nåede dog aldrig at komme på markedet, før det er slut. (Foto: LG)

Milliarder af dollars er tabt på smartphone produktionen i de senere år, selvom LG da har forsøgt at markere sig med utraditionelle designs som f.eks. en telefon, hvor man kunne dreje displayet 90 grader eller skærme, som kunne rulles ud og i.

I Danmark kommer LG’s farvel til smartphones ikke til at betyde noget. Det er flere år siden, at LG stoppede markedsføringen af mobiler i Skandinavien.

LG begyndte at bygge Android mobiler i 2013. Med udgangen af juli er det slut.

I slutningen af 2020 var LG’s andel af mobilsalget i verden faldet til 1,5 procent. Ikke nok til at holde store fabrikker i gang og betale for en dyr global markedsføring.

Så sent som i november lancerede LG en relativt billig 5G telefon. Med sin ret svage Snapdragon 690 motor og store 64 megapixel kamera skulle LG K92 sælges for 400 dollars eller ca. 2.600 kroner. (Foto: LG)

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lad mobilen følge dit ansigt