Drømmer du om at rejse?

Mobilen genbruges i bilen

(Foto; Dacia / Groupe Renault)

De fleste nye biler – i hvert fald de dyrere af slagsen – har touch skærme indbygget i instrument-brættet til at styre infotainment, navigation, musik osv.

Men hvorfor skal man egentlig betale for den slags, når man allerede har ”das ganze molevitten” på sin smartphone, som man selvfølgelig har med i bilen?

Den ganske logiske overvejelse har man gjort sig hos Renaults rumænske lavpris-mærke Dacia.

Her bygger man i forvejen solide og teknologisk simple bilmodeller, der kan købes for små penge.

Når mobil og Media Control dokken ikke er i brug, gemmes det hele under en diskret klap i instrument-brættet. (Foto; Dacia / Groupe Renault)

Med Dacias nye Media Control system sparer man yderligere kroner, samtidig med at man pludselig får meget mere glæde af sin smartphone i bilen.

Media Control har holdt sin debut i Dacias seneste version af den lille Sandero bybil. Her har man anbragt en praktisk mobil-dok midt på forpanelet, hvor andre bilmærker har deres integreret deres touch-skærme.

Praktisk af tre grunde:

  • Dokken forbinder ens telefon med bilens elektronik helt uden synlige ledninger.
  • Media Control dokken passer til alle størrelser iPhones og Android mobiler.
  • Dokken forsvinder under en klap, når telefonen ikke er i brug. Bilen reklamerer ikke med, at den er fyldt med masser af moderne elektronik, som kunne god at stjæle.

Mobilen fungerer som skærm for Dacias infotainment system. (Foto; Dacia / Groupe Renault)

Man kan justere Media Control dokken manuelt til forskellige størrelser mobil. Skærmen sidder herefter vandret i en god læsevinkel for chaufføren.

Batteri-tilstand behøver man ikke tænke på. Mobilen henter sin strøm fra bilen. Kommunikation med mobilens elektronik foregår via Bluetooth og/eller et USB-stik i dokken.

Via telefonens skærm har man så adgang til Dacia’ens stereo-radio, højttalere osv. Musikken kan man også streame via sin iPhone eller Android. Det samme gælder naturligvis håndfri telefon-samtaler. Landkort og navigation henter man gratis ned fra f.eks. Google Maps.

Betjeningen foregår som normalt direkte på mobilens skærm, men man kan også bruge stemme-kontrol via Google Assistent eller Apple Siri.

Derudover kan man bruge styreknapper på Sanderos rat. De synkroniserer nemlig automatisk med mobiltelefonen over Dacias Media Control dok og app.

Endelig kan mobiltelefonen også fungere som digitalt instrument-bræt for bilen. Dacias elektronisk sender nemlig løbende info om køre-hastighed, benzin forbrug, kørte kilometer og motorens helbreds-tilstand.

Til sidst – hvis føreren skulle forsøge at forlade bilen uden sin mobiltelefon, vil Dacia Sandero udstøde en hørbar alarmtone.

Alt dette lyder som indretningen af en ret dyr limousine eller SUV, men er det slet ikke. Tværtimod er det et rigtigt smart eksempel på genbrug – af sin smartphone….

Media Control dok og app synkroniserer med Dacias almindelige instrument panel og betjenings-knapper på rattet. (Foto; Dacia / Groupe Renault)

Media Control systemet kan også bruges som tyveri-alarm og til at fortælle, hvor man sidst parkerede sin Dacia Sandero. (Foto; Dacia / Groupe Renault)

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Drømmer du om at rejse?