Ikonisk Hi-Fi genoplives

Mobil på indisk

(Foto: Micromax)

Folk svarer almindeligvis USA, Sydkorea eller Kina, når de bliver bedt om at nævne lande, hvor deres smartphones kunne komme fra.

Indien kommer nok aldrig med i svaret, selvom det enorme land har udviklet sig til at være et af verdens vigtigste markeder for nye mobiltelefoner.

Inderne er meget forskellige fra vesteuropæere, når det gælder smartphones. Landet er fattigt, og derfor er de mest solgte mobiler også meget billige.

Indien har desuden restriktive import-love, som gavner landets egen industri ganske meget. Importerede mobil er således langt dyrere end dem, der bliver samlet i eget land.

Derfor er kinesiske mærker som OnePlus og Vivo kæmpestore i Indien. De har nemlig bygget egne fabrikker i Indien. Resultatet er f.eks, at OnePlus sælger mange flere mobiler til inderne end Apple og Samsung.

(Foto: Micromax)

Inderne har selvfølgelig også egne telefon-mærker, hvor jeg vil præsentere jer for et af de store. Det er Micromax, der netop har præsenteret sin nye IN 1 model.

Efter danske forhold er IN 1 utrolig billig. Til en pris af 850 kroner – 9.999 indiske rupees – ville man kun forvente en svagbrystet sekunda-vare eller en brugt mobil på det danske marked.

Ikke sådan i Indien. Slet ikke. Da får man en flot mobil med et stort Full HD+ display på 6,67 tommer, en spil-fokuseret processor, tre kameraer på ryggen og et batteri af gedigent format.

Skærmen er af LCD-typen i 20:9 format og med en lysstyrke på 440 nits. Den grafiske opløsning er 2.400 gange 1.080 punkter og 395 ppi pixel-tæthed. Det klarer mange mobiler til fem gange Micromax’ pris ikke er meget bedre.

På ryggen sidder et hovedkamera på 48 megapixel, der suppleres af en 2 MP makro-linse og en 2 MP dybde sensor. Her mærker man, at der er tale om en billig telefon.

Det gør man til gengæld ikke, når man ser specifikationer som HDR support, portrait mode, kunstig intelligens, night mode, GIF optagelser, panorma billeder, slow motion og video optagelser i Full HD kvalitet (1.080 punkter).

Motoren i MicroMax IN 1 er en mellemklasse Helio G80 fra taiwanesiske Mediatek. Den arbejder kun med 4G – 5G får man trods alt ikke til under en tusse endnu.

Standard er op til 6 GB RAM og 128 GB lager, hvor sidstnævnte kan udvides til 1 TB ved hjælp af microSD kort.

Med sine 5.000 mAh er batteriet imponerende stort til prisen. Ikke mindst, når man hører, at det kan lades hurtigt op med 18 watt via kabel. Der er GPS, Bluetooth 5.0 og et klassisk hovedtelefon stik på 3,5 mm. Endelig kommer IN 1 med Android 11 præ-installeret.

Så vidt vides, har Micromax rigelig travlt med at dække efterspørgslen på sit hjemmemarked i Indien.

Derfor er der vist nok ingen aktuelle planer om at sælge IN 1 i Europa og Danmark, hvor den hurtigt kunne blive en bestseller til dén pris….

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ikonisk Hi-Fi genoplives