God lyd til få kroner

Krypto er lille i Danmark

(Foto: Miroslav Hamrik / Pixabay)

Selvom de danske nyhedsmedier skriver mange artikler om krypto-valuta som f.eks. Bitcoin, får det åbenbart ikke mange af os til at veksle vores kroner og euro til de alternative og digitale valutaer som Bitcoins.

Helt anderledes med nigerianere og vietnamesere. De er nærmest verdensmestre i anvendelse af krypto-valuta, viser en ny global rapport fra analysefirmaet Statista.

Ud af 74 undersøgte lande var folk fra Nigeria mest tilbøjelige til at sige, at de bruger eller har ejet krypto-valuta.

Det siger hver tredje nigerianer (32 pct) og hver femte vietnameser (21 pct). Til sammenligning har kun fire procent af danskerne erfaring med krypto-valuta. Dermed ligger Danmark helt i bund sammen med Japan.

Analytikerne forklarer krypto-valutaens popularitet i Nigeria, Vietnam og Filippinerne med, at det er dyrt i disse lande at sende penge på den konventionelle facon.

(Infografik: Statista.com)

Da de tre lande samtidig har mange indbyggere, der arbejder i udlandet – f.eks. på skibe, hoteller eller som aupairs – søger de efter alternative måder at håndtere deres penge på.

I Nigeria kan man f.eks. i dag få plug-ins til mobiltelefoner, der kan ordne penge-overførslerne trådløst.

På samme måde har den filippinske nationalbank godkendt flere krypto-valutaer, der bruges af firmaer med speciale i at sende og modtage penge med udlandet. Desuden har Filippinernes regering lanceret sin egen blockchain app – bonds.ph.

De fleste krypto-brugere ser ud til at befinde sig i Afrika, det sydøstlige Asien og i Latinamerika, viser den nye analyse.

I Europa ligger Schweiz højest i anvendelsen af krypto-valuta. Men det skyldes nok andre årsager end at sende dele af sin løn til familien derhjemme….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

God lyd til få kroner