Millioner i genbrugte mobiler

Galaxy for de hårdføre

(Foto: Samsung)

Gennem adskillige år har Samsung været den eneste af de store smartphone fabrikanter, der har udviklet og bygget såkaldte ”håndværker mobiler”.
Altså telefoner, som kan tale lidt af hvert – og som ikke mister livet, når man taber den ned på f.eks. et betongulv.

Selvfølgelig findes der konkurrenter i denne niche, der også har sportsfolk, sejlere, eventyrere, militær og udryknings-tjenester som målgrupper: Panasonic, CAT og Doogie er blandt de kendte navne.

Nu er Samsung omsider på banen med en ny generation af hårdføre mobiler. Galaxy XCover 5 hedder modellen, der skal dukke op hos udvalgte danske forhandlere fra næste uge.

Galaxy Xcover 5 kommer med en 5,3 tommers LCD skærm med beskeden HD+ grafik. Processoren er Samsungs egen Exynos 850, der assisteres af 4 GB RAM og 64 GB lager. Styresystemet er det seneste Android 11.

(Foto: Samsung)

Det er ikke imponerende specifikationer, hvis man sammenligner med ”civile” smartphones:

Til gengæld skal de ikke kun overholde de militære MIL-STD810H regler, der bl.a. foreskriver, at telefonen skal kunne tåle gentagne fald fra 1,5 meters højde,
Normale mobiltelefoner kan godt være en smule vandtætte, men de færreste kan overleve 30 minutter på en meters vanddybde.

Endelig kan det være svært at betjene almindelige mobiler med tykke arbejdshandsker på. Det kan man via Samsungs særlige ”Glove Touch#” feature.
På fotosiden disker XCover 5 op med et 16 megapixel kamera på bagsiden og en selfie skyder på 5 MP på fronten.

Kameraet har ”Live Focus”, der automatisk kan gøre motivet skarpere. Desuden har man adgang til ”Knox Capture”. Det er en integreret og meget sikker skannings-funktion direkte i telefonen.

Batterier er på 3.000 mAh og kan arbejde med hurtig opladning både via USB eller POGO pin. Batteriet kan udskiftes undervejs, hvad man normalt heller ikke har mulighed for på en almindelig smartphone….

(Foto: Samsung)

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Millioner i genbrugte mobiler