Chrome overhaler Mac

Hellere faste end Facebook?

(Foto: Prierlechapelet / Pixabay)

Januar, februar og perioden op til påske er for mange mennesker tiden på året, hvor de går på slankekur, forsøger at omsætte nytårs-forsætterne til praksis. Desuden er det også faste-tid.

I år ser det ud til at være sociale medier og sprut, som folk vil opgive til fordel for faste. Også at droppe kød i måltider er en stærkt stigende trend.

Det viser en ny undersøgelse som den kristne webside OpenBible.info har lavet på basis af indholdet i ti-tusinder af Twitter indlæg.

At folk vil holde faste eller ferie fra sociale medier har været et populært forsæt gennem flere år. Det samme har været intentionen om at gå på vandvognen.

Spørgsmålet er bestemt, om et fravalg af Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat osv kan realiseres i praksis. Netop i disse tider, hvor folk er tvunget til at holde sig hjemme og indendøre på grund af Corona, har sociale medier været mange menneskers vigtigste kommunikations-kanal ud til verden.

(Infografik: Statista)

Ifølge OpenBible.info er Twitter det sociale medie, der vil mærke et frafald af brugere til faste stærkest.  Meget større end Facebook og Instagram.

Forklaringen kan sikkert være, at bibel-folkenes analyse netop er foretaget på Twitter. Ikke i andre sociale medier.

Tilsyneladende er farvel til fast food, sukkerfyldte sodavand, slik og franske kartofler ikke længere trendy. I 2017 erklærede to procent, at de ville droppe chips. I år er det kun 0,8 procent.

Den officielle faste-tid i USA begyndte i øvrigt i går onsdag den 17. februar:

Nogle kristne faster for at mindes Jesus’ 40-dages rejse gennem ørkenen, efter at han blev døbt. Andre bruger anledningen til at stoppe med at spise kød eller mælke-produkter. De mere hårdnakkede indtager kun brød eller droppe at spise noget i dagtimerne….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Chrome overhaler Mac