Gør Zoom meget sjovere

Mario fylder 35 år

(Foto: Nintendo)

Verdens mest populære computerspil figur er ved at være voksen. Mario eller Super Mario, som han kom til at hedde i sit senere liv, fylder 35 år.

Det er ingen alder, vil mange nok sige. I hvert fald ikke, når man måler i typisk levetid for et menneske i Europa eller Japan, hvor Mario stammer fra.

I computer sammenhæng er man imidlertid meget gammel, når man er 35. Tænk f.eks. på, at Apples iPhone kun er 14 år og YouTube 16 år. Selve pc’en fylder 40 år til august.

Marios “forældre” hos spillekonsol giganten Nintendo mener da også, at den halvrunde fødselsdag hos verdens mest kendte blikkenslager er værd at fejre.

(Foto: Nintendo)

Det gør Nintendo med en særlig Mario Red & Blue udgave af den lille Nintendo Switch konsol. Rødt og blåt er de to farver, som dominerer hos Super Mario.

Mario Bros. dukkede op som videospil i 1981 og blev omdøbt til Super Mario allerede to år efter.

Siden da har Mario udviklet sig til et helt medie- og produkt-imperium, der indeholder adskillige familie-grene med computerspil, tv-shows, film, tegneserier, plastik figurer og meget andet merchandise.

Over 600 millioner enheder skal være solgt verden over. Heraf er godt 40 millioner Nintendos forskellige spillekonsoller. Blikkenslageren er big business.

(Foto: YouTube)

Nintendo har samtidig været dygtig til at sprede Mario til mange disciplner. Han optræder f.eks. som racerkører i ”Mario Kart” serien. Han bliver sporty som tennis og golf spiller. Han er med i rollespil i f.eks. ”Mario & Luigi” eller bruges til undervisning i ”Mario Is Missing!” og ”Mario Teaches Typing”.

Mario figuren er skabt af den japanske designer Shigeru Miyaomoto. Det er lykkedes så godt, at Mario optræder i over 200 videospil og er blevet maskot for computerspil industrien som helhed.

Handlingen i Mario spillene er simpel og logisk og let-genkendelig for de fleste mennesker fra to til hundrede år.

Mario er en lille buttet italiensk blikkenslager, der lever i Mushroom Kingdom sammen med sin tvillingebror Luigi. De skal som regel altid redde prinsesse Peach fra den onde forbryder Bowser. Undervejs hopper Mario rundt på skærmen. Bogstavelig talt.

(Foto: Nintendo)

Alle nyere Mario spil kan naturligvis køre på Nintendos jubilæums-model af Switch konsoller. Det samme gælder hundreder af andre videospil.

Modellen er teknisk set identisk med andre Switch konsoller. Det særlige ligger i de ydre farver og de ting, der følger med i kassen.

Det er bl.a. et sæt Joy-Con controllere i rødt og håndleds-remme i blåt. Selve konsollen er også i rødt, mens bæreæsken er både rød og blå. Selvfølgelig finder man overalt monogrammer og ikoner fra fødselsdagsbarnets verden.

Jeg har endnu ikke kunnet finde den særlige fødselsdags-boks på den danske Nintendo hjemmeside, men sættet kan i hvert fald købes online i store amerikanske shops som Amazon, Best Buy, GameStop og Target. Her koster det 300 US dollars eller knap 1.900 kroner….

(Foto: Nintendo)

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Gør Zoom meget sjovere