Vandfald på alle sider

Hvor 100 er de nye 80

(Foto: StockSnap / Pixabay)

At Japan er det land, hvor der bor flest mennesker på over 100 år, er ingen stor nyhed. Det har været skrevet mange gange før.

Men var I klar over, at 573.000 mennesker verden over vil fylde 100 år eller derover her i 2021. Medmindre altså Corona udrydder er stort antal af de gamle. I 2050 vil tallet passere 3,7 millioner.

Japan har i øjeblikket 79.000 indbyggere på 100 år eller derover. Det giver den højeste andel af befolkningen. I USA er der 97.000, men dér bor der også mange flere mennesker end i Japan.

I Danmark har vi omkring 1.100 personer, som har levet i 100 år eller længere. Det er 36 procent flere end for ti år siden.

(Infografik: Statista.com)

Langt de fleste over 100 år er kvinder. Danmarks to ældste er kvinder på 110 år, mens tre mænd har rundet 106 år.

Traditionelt har japanerne været meget stolte af deres mange oldinge, men begejstringen er faldet noget i de senere år.

Det skyldes, at Japans befolkning bliver ældre og ældre, samtidig med at fødselstallet falder. Det giver landet en stor økonomisk udfordring.

Danmark kender såmænd også udfordringerne med et stadig ældre samfund. Bare tænk på den lange diskussion om pensions-alder.

(Infografik: Statista.com)

Verdens lige nu ældste mennesker er Kane Tanaka fra Japan. Hun er 117 år. Det er fem år ældre end den ældste mand. Han er 112, fra Spanien og hedder Saturnino de la Fuente.

Spanien er i øvrigt sammen med Frankrig og Italien de lande i Europa, hvor andelen af over 100-årige er størst. Nemlig 0,03 procent af befolkningen.

Ud over Japan har Uruguay, Hong Kong og Puerto Rico den højeste procent på globalt plan. Nemlig mellem 0,045 og 0,06 procent, viser tal fra FN og analysefirmaet Pew Research….

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vandfald på alle sider