Domæner dyrere

Gylden lyd på ørerne

(Foto: Warwick Acoustics)

Hvis I synes, at god musik er guld, bør I helt sikkert læse videre i denne artikel. Især, hvis I har bankkontoen til at realisere drømmen, at både indhold og det ydre af jeres musik-system har gylden kvalitet.

De nye Aperio Limited Edition fra britiske Warwick Acoustics må nemlig være blandt verdens allerdyreste hovedtelefoner.

De er håndbyggede og svøbt ind i 24 karat guld. Det samme er den medfølgende hovedtelefon-forforstærker. De forstærker-kredsløb til hørebøffer, der sidder i selv dyre Hi-Fi forstærkere, er nemlig ikke gode nok. Ifølge Warwicks audiofiler.

Lad os så lige tage prisen, inden vi graver lidt dybere i, hvorfor Aperio hovedtelefonerne er så kostbare. 35.000 dollars eller ca. 220.000 kroner.

Warwick Acoustics bygger sine Aperio med elektrostatisk teknologi i stedet for traditionelle højttaler-enheder, der hedder ”drivere” i hovedtelefoner.

(Foto: Warwick Acoustics)

Elektrostater bruger strøm I stedet for magneter, der flytter membranen frem og tilbage for at danne lyden.

På de legendariske Stax hovedtelefoner og Quad højttalere, der nærmest lignede radiatorer, har det vist sig at være en dyr, men meget vellydende og præcis løsning.

Aperio bygger på, hvad Warwick kalder sit ”Complete System Design”: Hvert enkelt element i musikkens transport – fra lydkilde til øre – er udviklet i én homogen proces. Det skal sikre samme høje kvalitet i alle elementer. Ingen svage steder undervejs.

Det komplette Aperio system med hovedtelefoner og for-forstærker kan arbejde både analogt og digitalt.

Det betyder, at lyden forstærkes og gengives helt i sin originale form. Ikke noget med konvertering af analogt til digitalt eller den modsatte vej, medmindre Aperio brugeren ønsker det.

(Foto: Warwick Acoustics)

Analoge signaler analoge hele vejen og giver lytteren den helt rene og ufiltrerede lydoplevelse, som især elskere af klassisk musik ofte savner på digitale optagelser.

Digital audio fungerer selvfølgelig også med ekstrem høj kvalitet. Aperio afspiller enten digitale signaler i deres oprindelige – native – form, eller de kan samples ved op til 384 kHz.

Den gyldne for-forstærker har både balancerede og ubalancerede udgange. Volumen indstilles ekstremt præcist på en stor drejeknap af metal.

For-forstærkeren har desuden et stort farve-display på fronten, hvor man kan aflæse lydniveau og status for hele Aperio systemet:

Displayet advarer samtidig om den mindste fejl i signal-forløbet. Lad det være et kabel, der ikke sidder ordentligt i eller elektroniske komponenter, der er ved at løbe varme. På den måde bliver de sarte elektrostat-hovedtelefoner beskyttet bedst muligt.

Men lige tilbage til udseendet. Det betyder jo også meger for folk, når de investerer 220.000 kroner i et sæt nye hovedtelefoner.

Aperio ankommer således i en håndbygget æske fra Pelican Products, der er både vandtæt og støvtæt og sikrer hovedtelefonerne effektivt ved fald, stød og bump.

Bæreæsken er forgyldt med 24 karat indvendigt – hovedtelefon og indpakning skal jo matche optimalt.

Åbne-mekanismen i æsken er noget helt for sig selv: Den er nærmest symbolsk og giver direkte mindelser om, at ordet aperio betyder afsløre på latin.

Warwick Acoustics fortæller, at de gyldne Aperio hovedtelefoner er bygget helt uden kompromis’er. Det gælder både i design, konstruktion, finish og lydkvalitet. Det tror jeg på.

Samtidig kommer man bare til at drømme om, hvordan Warwicks ultimate bilstereo anlæg lyde. Det er nemlig det eneste på markedet med elektrostat højttalere. Helt utroligt….

(Foto: Warwick Acoustics)

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Domæner dyrere