iPhone kan snart med maske

Vi kan ikke købes

(Foto: Sajirika2 / Pixabay)

Danmark er det land i verden, hvor korruption er mindst udbredt. Værst er til gengæld Sydsudan, Somalia og Syrien.

Det viser de nye tal fra organisationen Transparency International, der har målt, hvor let eller svært det er at købe sig til ting og tjenester i den offentlige sektor i 180 lande kloden rundt.

Sammen med New Zealand og Finland opnår Danmark en score på 88 af 100 mulige i korruptionens verden. Opnår man 100, har landet en helt ren vest.

Gennemsnittet ligger på foruroligende 43, og to af tre lande scorede mindre end 50 points på indekset for 2020.

Ifølge Transparency International har Corona pandemien gjort korruptionen værre i mange lande. Slagsmålet om vaccinerne kan øge den yderligere.

(Infografik: Statista.com)

 

Med andre ord er Corona ikke kun en krise for sundheden og økonomi. Det er den også for korruptionen, hvor den kan have form af bestikkelse, bedrageri, underslæb, kunstige overpriser og favorisering.

Lande, der har en velfungerende sundheds-sektor, klarer sig generelt bedre i den nye korruptions-oversigt. Omvendt har meget korrupte stater sjældent brugt mange penge på sygehuse og læge-betjening af deres befolkninger.

Som nævnt ligger Danmark helt i top sammen med New Zealand. Lige efter følger Finland, Singapore, Sverige og Schweiz.

USA under Donald Trump kommer kun ind på en global 25. plads med en score på 67. Det er den værste præstation for amerikanerne siden 2012….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

iPhone kan snart med maske