Vidste du det om sociale medier?

iPhone 12 farlig for hjertet

(Foto: Incipio)

Normalt reklamerer smartphone fabrikanter med, at deres produkter er gode for folks sundhed. Nye apps og sensorer gør dem til små elektroniske doktorer, der kan holde øje med deres ejeres helbred.

Engang imellem viser sig også det modsatte at være tilfældet. Nemlig at den moderne elektronik kommer i konflikt med anden teknologi, man bærer for at holde sit liv i gang.

Det er præcist, hvad Apple nu må gøre:

Apple advarer imod at holde sin iPhone 12 for tæt på pacemakere, defibrillatorer og andre implantater, som kan reagere på magneter og radiostråler.

Apple har indført MagSafe for at give mulighed for flere trådløse ekstra enheder til f.eks. opladning. (Foto: Apple)

Man skal holde dem mindst 15 centimeter fra hinanden i det daglige og 30 centimeter, når iPhonen lader op trådløst.

Problemet er åbenbart størst i forbindelse med de nye iPhone 12 modeller. De er nemlig udstyret med MagSafe, der kommunikerer med ekstra udstyr via magnetisme.

Ældre iPhones skulle ikke kunne forstyrre pacemakere og andet medicinsk udstyr på samme måde, fordi de ikke indeholder så mange magneter som iPhone 12.

På den anden side kan jo også flere tidligere generationer af iPhones lade op trådløst. Så patienter med elektroniske implantater skal nok passe på under alle omstændigheder.

Amerikanske læger advarer nu mod, at iPhone 12 kan være farlig at placere for tæt på f.eks. livsvigtige pacemakers. (Foto: Falco / Pixabay)

Advarslen kommer, efter at flere læger har fortalt i amerikanske medier, at nye smartphones kan forstyrre pacemakere osv.

I en test skal en iPhone 12 have slukket en implanteret defibrillator, når telefonen kom for tæt på. Defibrillatoren fungerer som en “intern hjertestarter”.

Hvis man holder mobiltelefon og implantat i god aer fstand fra hinanden, er der nok ikke fare på færde. Anderledes, når man f.eks. har sin iPhone placeret i en jakkes eller frakkes inderlomme.

En skjortelomme lyder ikke som en god idé. Heller ikke at have sin mobil liggende på sit bryst, når man tager et hvil på sofaen eller på solsengen.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vidste du det om sociale medier?