3 har fået 40.000 nye kunder

Elgiganten vil være grønnere

ccccccccccccccccc

Ikke alle mobiltelefoner er ens, selvom de ligner hinanden i det ydre. Hollandske Fairphone 3+ er i hvert fald verdens mest miljørigtige smartphone i verden.

Fairphone har været på markedet i nogle år og tilsyneladende overlevet på et trofast grønt publikum, selvom salgstallene nok har været meget lavere end iPhones, Galaxies eller OnePlussernes.

Nu kunne det se ud, som om Fairphone får en mere end fair chance her i landet. Danmarks største kæde af elektronik-varehuse – Elgiganten – har nemlig taget den seneste nye Fairphone 3+ model ind på sine travle hylder.

Elgiganten fortæller, at kæden har en ambiton om, at alle produkter skal være let ”reparérbare”. Desuden har kæden et ønske om at gøre det nemmere for sine kunder at træffe miljørigtige og bæredygtige valg.

Fairphone 3+ blev lanceret i august sidste år. Den er en forbedret version af 3’eren fra 2019, der var den første Fairphone med rigtigt konkurrence-dygtige specifikationer.

(Foto: Fairphone)

Fairphone 3+ bruger samme Snapdragon 632 mellemklasse processor som forgængeren. Skærmen er også identisk med sine 5,65 tommer og Full HD kvalitet.

Til gengæld rummer 3+ et kamera å¨48 megapixel på ryggen og en selfie-skyder på 16 MP. De er et stort spring frem, for miljø-aktivister vil jo også tage gode billeder i naturen og af hinanden.

Den ene grundlæggende idé bag Fairphone er at bygge en telefon af langt hen ad vejen genbrugte materialer. Desuden køber Fairphone kun ind, hvis komponenter og råvarer er skabt via fornuftige arbejds-betingelser og lønninger i hele leddet fra minedrift til presning af coveret.

Den anden er, at forbrugerne ikke behøver at købe en helt ny mobiltelefon, hvis f.eks. et modul er gået i stykker, eller kameraet trænger til at blive udskiftet med et bedre.

Opgraderingen kan de fleste brugere foretage selv. De skal bare huske at lægge de gamle komponenter til korrekt brug. Ellers holder den grønne strategi jo ikke.

(Foto: Fairphone)

Ifølge Elgiganten sælges hvert år 1,4 milliarder nye smartphones på verdensplan. Langt de fleste køber den nye, selvom deres gamle stadig fungerer fint.

I gennemsnit har en smartphone en levetid på 2,7 år. Denne form for køb-og-smid-væk tankegang har en konsekvens for vores klima-aftryk, siger Elgiganten, der ellers lever godt af netop at sælge mange helt nye mobiltelefoner.

”96 procent af den danske befolkning ejer en mobiltelefon og 88 procent en smartphone. Det gør Danmark til det land i verden med flest smartphone-brugere. Derfor kan et alternativ som Fairphone være med til at gøre en forskel,” forklarer Elgigantens danske direktør Peder Stedal.

Elgiganten har regnet ud, at man kan forlænge sin smartphones liv til mellem fem og syv år. Samtidig bringer man sit klima-aftryk ned med mellem 28 og 42 procent.

Elgiganten sælger Fairphone 3+ for 3.690 kroner….

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

3 har fået 40.000 nye kunder