LG gør OLED tv billige

Mål blodsukker med ur

(Foto: Quantum Operation)

Alle, der har diabetes eller kender nogen, som har det, ved, at patienterne længes efter nye og andre metoder til at måle deres blodsukker med.

I dag foregår det med små éngangs-nåle – såkaldte lancetter . De er ikke smertefulde, men besværlige at bruge.

Når der er prikket hul i fingeren, og der er dukket en dråbe blod frem, skal man berøre den med en teststrimmel, som så skal anbringes i en lille elektronisk måler, hvor sukker-mængden vises på et display.

Både Apple og flere fabrikanter af medicinsk udstyr har længe puslet med alternative metoder til at måle blodsukkeret med.

Apple har således flere gange antydet, at man havde en metode på vej, der var indbygget i Apple Watch. Den skulle bruge laserstråler i stedet for at prikke hul på huden.

Sådan foregår en blodsukker måling i dag: (Foto: TesaPhotography / Pixabay)

Mens vi venter på, at Apple forvandler drøm til virkelighed, er den amerikanske gigant nu blevet overhalet indenom at det lille japanske firma Quantum Operations Inc.

Quantum viser sin opfindelse i forbindelse med den virtuelle CES Show. I design ligner den en kopi af Apple Watch. Lidt mere klodset, men ingen kan være i tvivl om, hvor den japanske start-up har hentet sin inspiration.

”Uret” kan selvfølgeligvis klokken. Meget vigtigere er deres integrerede spektrometer, der kan skanne håndleddets blodårer og dermed både måle blodsukker, blod-iltning, puls, hjerterytme. Kropstemperatur og fungere som EKG – elektro-kardiogram.

Quantum hævder,  at man har udvikler sit eget patenterede materiale til spektroskopien, og det er så indbygget i uret og i urremmen.

For at starte målingen, skal diabetikeren bare tage på og aktivere processen fra displayet. Efter ca. 20 sekunder vil resultatet blive vist.

Via Bluetooth kan man overføre sin blodsukker test til en app, hvor den kan indgå i f.eks. et dagligt eller ugentligt forløb. (Foto: Quantum Operation)

Quantum regner med at have sit diabetes ur klar til storproduktion senere i år, hvorefter det vil blive solgt via medicinal-industrien, apoteker og online.

Japanerne ser også en stor forretning i de data, som bliver opsamlet, hver gang en patient måler sit blodsukker. Ofte er det adskillige gange i løbet af en dag.

Måle-resultaterne overføres trådløst via Bluetooth til en smartphone og app og direkte herfra videre til centrale databaser, læger, sygehuse og klinikker.

Disse statistiske data kan være guld værd for sundheds-myndigheder og forskere, der prøver at danne sig et overblik og Diabetes udviklingen.

I USA regner man med, at hver 10. amerikaner er sukkersyg. I Danmark er udbredelsen noget mindre. 280.000 danskere er registreret som diabetikere, hvilket svarer til ca. fem procent af befolkningrn. Dertil skal lægges 76.000, der går rundt med en uopdaget Diabetes 2….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

LG gør OLED tv billige