Tyndeste tænkepadde til dato

Sol over remoten

(Foto: Mayur Gala / Unsplash)

Hvis I venter med at købe et nyt Samsung tv til senere på året, får I måske en lille solstråle-historie med i kassen.

Samsung vil nemlig som den første tv-fabrikant levere sine fjernsyn med en ny type trådløs fjernbetjening, der lades op af solstråler.

Umiddelbart lyder det ikke så smart, for hvem sidder og ser tv i direkte sollys? Så kan man jo kun svært se, hvad der sker på skærmen – og får slet ikke den billedkvalitet, man har betalt for.

Heldigvis kan Samsungs nye Solar Cell Remote Control også lades op af husets lamper, ligesom man kan sende ny strøm til fjernstyringens batterier via USB-ledning.

Om en solcelle-baseret remote er en god idé, skal jeg lade stå i det uvisse. Det bliver skægt at høre, om brugere bliver glade for den nye funktion senere på året.

Den nye fjernstyring fra Samsung ligner alle andre remoter ved første øjeblik. Et nærmere kig afslører, at den er forsynet med solceller. (Foto: Samsung)

I mellemtiden vil Samsung helt sikkert markedsføre den nye remote som et stort skridt i retning af en mere klima-rigtig måde at se tv på.

24 procent af fjernbetjeningens 31 gram af plastik er nemlig skabt via genbrug.

Desuden påstår Samsung, at den solcelle-bestykkede remote kan spare 99 millioner AAA batterier over de næste syv år. Små batterier, der formentlig ville være endt som el-skrot på en lossepladser verden over.

Heller ikke dette regnestykke holder helt vand. Man kan jo lægge genopladelige AAA batterier i fjernstyringen i stedet for de billige, man køber for 20 kroner for 10 i det lokale supermarked.

Well ok. I det mindste sørger den nye fjernbetjening, at man er afhængig af at have nye batterier liggende i huset. Strøm har man jo, for ellers kan man ikke se tv. Solstråler nok ikke så meget på denne tid af året.

Den grønne remote er blot ét af flere klima-rigtige tiltag, som Samsung sætter i søen i år. Et andet er at levere produkter i mere genbrugs-baserede emballager….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tyndeste tænkepadde til dato