Bedre lys på Samsung tv

Hvor smart må dit badeværelse være?

(Foto: Mues-Tec)

I dag den 6. januar er den ene af de to datoer om året, hvor verden – eller i hvert fald dele af den – fejrer National Technology Day. Den anden dato er den 11. maj.

Anyway – i dagens anledning er der foretaget en global undersøgelse af, hvilke nye elektroniske gadges folk gerne vil have ind i deres badeværelser.

Analysen er foretaget af den britiske design-hjemmeside Homeedit.com, der gerne ville vide, hvor parate vi egentlig er til det ”smarte” badeværelse.

Smarte hjem som helhed er i høj kurs i mange lande – bestemt også i Danmark:

For de fleste mennesker handler den intelligente bolig dog mest om alarmer, termostater, elektroniske dørlåse og video-overvågning.

Kinesiske Xiaomi laver ikke kun smartphones. Også intelligente toiletter med både mus og helbreds-sensorer står på programmet. (Foto; Xiaomi)

Hvor mange tænker på et smart badeværelse, medmindre jeg skriver om nye gadges til formålet her på Leifshows bloggen.

Homeedit.com tjekkede dels, hvilke smarte ting til badet som folk søger efter på Google. Dels interviewede hjemmesiden 3.561 af sine læsere om deres ideer og forestillinger om fremtidens badeværelse.

Globalt set er LED spejle den mest søgte gadget til badeværelset på Google. Næsten 60.000 gange om måneden kigger folk efter det på internet.

LED spejle findes i mange varianter og med stor forskel i intelligens. De mest enkle har bare indbygget belysning. De mest avancerede både Wi-Fi, stemme-styring, højttalere og integreret skærm til at vise f.eks. vejrudsigt, nyheder, kalender aftaler osv.

På andenpladsen kommer japanernes berømte toilet-kummer, der også kaldes bidet toiletter. Også de fås i mange varianter, hvor de dyreste fungerer både som computere og elektroniske helbreds-testere.

Mange ønsker sig også en smart bruse-kabine, hvor der er højttalere i bruser-hovedet, og man kan styre vandets temperatur, tryk og fordeling fra en mobitelefon app. (Foto: U by Moen)

Mens man troner på toilet-brættet, kan man f.eks. få målt sin krops-temperatur og blodtryk. Urinen kan samtidig blive analyseret for at tjekke for sygdomme som f.eks. influenza, diabetes osv. Det næste bliver vel også for Corona.

De japanske toiletter skyller også automatisk efter brug. De kan rense og desinficere sig selv, og nogle tilbyder ligefrem hygge-belysning og opvarmet toilet-bræt. Man sidder jo på det mange timer om måneden og året.

Her er de ti ting, som flest mennesker gerne vil gøre deres badeværelser mere smarte med. Tallene angiver månedlige søgninger på Google:

  1. LED spejle – 57.050
  2. Japanske toiletter – 49.560
  3. Automatisk sæbe dispenser – 22.910
  4. Boblebad – 22.270
  5. Smart toilet – 16.660
  6. Brusehoved med LED lys – 11.770
  7. Tv på badeværelset – 8.980
  8. Vandtætte tv-apparater – 7.520
  9. Højttalere i brusebadet – 5.520
  10. Smarte brusehoveder – 4.720

(Infografik: Homeedit.com)

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bedre lys på Samsung tv