Det læste vi mest på Wikipedia

Bedre lys på Samsung tv

(Foto: Samsung)

Hvis man vil have det bedste ud af den nyeste HDR10+ billed-teknologi på dagligstuens nye tv, kan man blive nødt til at skrue ned for lyset i lokalet. Ellers får man ikke de mange små dynamiske detaljer i farverne at se ordentligt.

Ikke sådan med Samsungs næste generation QLED tv, der har officiel verdens-premiere i næste uge. De indeholder en ny sensor med kunstig intelligens, der automatisk tilpasser skærmens lysstyrke og kontrast til de aktuelle lysforhold i rummet, hvor tv’et står.

Ligesom Dolby Vision IQ, som LG og Panasonic introducerede sidste år, gør Samsungs nye HDR10+ Adaptive funktion brug af tv-apparatets indbyggede ”ambient light” sensorer.

Automatikken lover at optimere skærmbilledet til omgivelsernes lysforhold, tid på dagen og eventuelle placering af tv-skærmen nær et vindue.

(Foto: Samsung)

 

Den nye Samsung teknologi skal både fungere med scene-til-scene optimering og med tv’ets Filmmaker Mode.

Sidstnævnte er en feature, som Samsung og en række andre tv-fabrikanter udviklede i samarbejde med filmselskaber og filmstudierne i Hollywood.

Målet var at kunne vise filmene I præcis de samme farver og kontraster på et tv som på det store lærred i biografen.

På den måde skulle man bl.a. kunne undgå den såkaldte ”soap opera” effekt. Den opstår, når tv-apparater prøver at ”smoothe” billederne, så de ikke ser så hårde og kolde ud.

Samsung fortæller, at den nye HDR10+ teknologi på QLED tv  i første omgang vil stå til rådighed for indhold fra Amazon Prime Video. Andre streaming tjenester vil komme med senere i år.

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Det læste vi mest på Wikipedia