Verdens vildeste nytår?

Få øjenkontakt i video-mødet

(Foto: View-You)

Software til video-møder som f.eks. Zoom, Microsoft Teams eller Google Meet er blevet utroligt populære her under Corona krisen.

Alle kan efterhånden bruge deres pc, tablet eller smartphone til billed-telefoni og online konferencer – og de gør det i stor stil. Både på jobbet og til privat kontakt med venner og familie.

Video-møder har dog mindst to ulemper: Den vigtigste er, at man ikke sidder personligt sammen med den eller de mennesker, man snakker med.

En skærm og en ledning  imellem gør det hele mere kunstigt, selvom de seneste video-møde apps gør deres arbejde rigtig godt.

Den anden ulempe er, at almindelige webcams og kameraer på mobiler har svært ved at give øjenkontakt. Man taler ikke ”med” den eller de andre – snarere ”til”.

Det nye View-You Computer Webcam skal kunne løse denne udfordring. Hvis begge parter i et video-møde har et View-You monteret på deres pc-skærm, må de føle det, som om de kigger hinanden dybt i øjnene.

View-You har samtidig den fordel, at kameraet kan flytte rundt og på den måde kan vise notater og informationer på en del af skærmen.

Fint, når man bruger video-møder til f.eks. præsentationer og gennemgang af dagsordener på arbejdspladsen eller i fjern-undervisning.

(Foto: View-You)

Ideen bag View-You lyder besnærende, men kameraet skal afprøves i praksis for at se, om det løser ens dilemma.

Nemlig at man under et video-møde forsøger at kigge på modpartens ansigt, men samtidig må bevæge sit eget op eller ned mod, hvor ens webcam er placeret.

Ifølge den britiske fabrikant skal man blot placere View.You Cam lige ved siden af ansigtet på den person, man kommunikerer med via skærmen. Så løser kameraets indbyggede teknologi resten.

Denne feature skal være meget effektiv til one-to-one video-møder, men den kan også udnyttes til at placere kameraet midt i en online gruppe eller et team. Så kan View-You bruges til at ”læse” hele rummet.

View-You kameraet optager billeder i Full HD kvalitet – 1.920 gange 1.080 punkter og med 30 billeder i sekundet (fps). Det er langt bedre end standard webcams på de fleste laptops.

View-You har integreret mikrofon og kommer med USB 2.0 stik. Kameraet passer derfor både til Windows, Mac, Linux og Android, men ikke iOS.

View-You forsøger i øjeblikket at samle kapital via Crowd Funding på iværksætter platformen Kickstarter.

Her kan interesserede forudbestille et eksemplar af kameraet til en særpris af 70 engelske pund eller 580 kroner. Desværre kommer leveringen ikke før i juli næste år….

(Foto: View-You)

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Verdens vildeste nytår?