Tasken til din snemand

Kongen af kamera-mobiler

(Foto: Huawei)

Nogle gange kunne man godt få en mistanke om, at verdens mest kendte foto-test laboratorium for mobiltelefoner og kinesiske Huawei var forlovet med hinanden,

Nærmest hver gang Huawei har lanceret en ny smartphone i den højere prisklasse, er den automatisk endt på førstepladsen hos foto-eksperterne hos franske DxOMark.

Faktum er nok snarere, at Huawei helt indiskutabelt bygger nogle af de bedste kamera-mobiler i verden. Ofte bedre til at tage fotos og video under svære lysforhold end alle andre på markedet.

Huaweis nye Mate 40 Pro+ telefon er derfor fløjet direkte til tops på ranglisten. Faktisk med et komfortabelt forspring ned til den nærmeste rival.

Huaweis top-mobil opnår 139 points. Xiaomis Mi 10 Ultra må nøjes med 133. Apples dyre iPhone 12 Pro Max ligger på en femteplads med 130 points.

(Foto: Huawei)

Hvor dominerende Huawei er i kamera-mobiler, kan ses af, at tre af verdens fem bedste kommer fra den kinesiske telegigant.

Problemet for Huawei lige nu er ikke, om firmaet kan fortsætte med at ligge helt i top med hensyn til kameraer.

Spørgsmålet er snarere, om Huawei i det hele taget kan bygge smartphones i topklasse næste år. Selskabet er hårdt ramt af et embargo fra USA, der forhindrer Huawei i at købe vigtige komponenter til sine telefoner i lande uden for Kina.

Det gælder først og fremmest processorerne og Android styresystemet, mens kamera sensorer og linser ikke har været berørt af bandlysningen endnu. De leveres bl.a. af Sony i Japan og Leica i Tyskland.

Helt som forventet skamroser fotograferne fra DxOMark den nye Mate 40 Pro+. Faktisk skal man lede langt efter kritikpunkter på kameraerne til denne mobil.

Huaweis ultra vidvinkel kamera er nu i ren særklasse. Hoved-linsen har fået optisk billed stabilisering (OIS), og telefonen kommer med hele to tele-objektiver.

Ifølge DxOMark er kameraerne suveræne til foto under svære lysforhold på grund af Huaweis Night Mode. De er næstbedst i zoom og bokeh effekt. Meget præcise farver, stor dynamik og hurtig autofokus glimrer både til fotos og videoer.

Eneste svagheds-punkt synes at være video-optagelser ved dårlig belysning. Det kan resultere i lidt unaturlige farver og mangel på detaljer.

Her er til sidst DxOMarks aktuelle Top-10 over markedets bedste kamera-mobiler:

  1. Huawei Mate 40 Pro+ – 139 points
  2. Huawei Mate 40 Pro – 136
  3. Xiaomi Mi 10 Ultra – 133
  4. Huawei P40 Pro – 132
  5. Apple iPhone 12 Pro Max – 130
  6. Apple iPhone 12 Pro – 128
  7. Xiaomi Mi 10 Pro – 128
  8. Vivo X50 Pro+ – 127
  9. OPPO Find X2 Pro – 126
  10. Samsung Galaxy S20 Ultra 5G – 125 points

Huawei Mate 40 Pro+ er udstyret med en Huawei Kirin 9000 processor og en OLED skærm på 6,76 tommer.

Den har hele seks kamera sensorer på ryggen:

En meget lysfølsomt hoved-kamerapå 50 megapixel (MP) og f/1,2 linse, en Ultra vidvinkel på 20 MP og f/1.4, en telezoom på 12 MP og en telezoom på 8 MP, der svarer til et 240 mm objektiv på et spejlrefleks kamera. Dertil kommer en ToF 3D sensor og en sensor til måling af farve-temperatur.

Huawei Mate 40 Pro+ og dens mindre søskende i den nye Mate 40 serie sælges (endnu) ikke på det danske marked….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tasken til din snemand