De tjener mest på YouTube

Airbot holder luften helt ren

(Foto: Ecovacs)

Robot-støvsugere kender vi godt. De futter rundt og rengør gulvene i mange danske hjem efterhånden.

Menneske-store robotter, der kører rundt og desinficerer luften i lokaler, har vi også set på f.eks. hospitaler, i hoteller og i større kontorhuse.

Det næste logiske skridt var vel så at udvikle et kompromis mellem de to. En robot på størrelse med de goe gamle Nilfisk støvsugere, der kan køre selvstændigt rundt i ens hjem og rense luften i lokalerne for alt fra cigaretrøg til bittesmå virus, bakterier og pollen.

Kinesiske Ecovacs har nu sådan en fætter til salg. Airbot AVA Robot Air Purifier er dens fulde navn, og den koster 5.999 kinesiske yuan. Det svarer til nogenlunde det samme i danske kroner.

(Foto: Ecovacs)

Airbot skal kunne opdage over 300 typer luft-forurening inklusive bakterier og virus. Det sker ved hjælp af en hel stribe sensorer og små satellitter, der placeres i hvert rum.

Satellitterne passer på det lokale, de er placeret i. De alarmerer Airbot trådløst, når de detekterer den mindste ”ujævnhed” i luften. Den kommer så kørende med det samme og renser atmosfæren.

Ordet mindste kan man godt tage bogstaveligt. Airbot er nemlig forsynet med et seks-trins rense-system med et H13 HEPA filter.

Det stopper alt helt ned til partikler på 2,5 nanometer (VOC). Noget, som f.eks. allergikere og folk med astma vil elske.

(Foto: Ecovacs)

Ideen med satellitterne er fin, men desværre nok temmelig dyr. Med Airbot følger nemlig kun én satellit ved købet. Skal hele huset overvåges og renses, må man købe en flok ekstra.

Ecovacs har stor erfaring med Deebot robot støvsugere. Den knowhow udnyttes i Airbot for at sikre, at robotten ikke støder mod møbler og døre.

Indbygget kunstig intelligens og Time of Flight teknologi fra luftfarten med 23 smarte sensorer inklusive en nedadvendt infrarød variant sørger for, at robotten lærer sit hus at kende hurtigt og derefter selvstændigt kan finde rundt på sine inspektions-runder.

Ecovacs’ “almindelige” Deebot robot støvsugere kan købes i mange danske butikker. Mon ikke Airbot dukker op på vores breddegrader snart….

(Fotos: Ecovacs)

(Foto: Ecovacs)

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

De tjener mest på YouTube