Streaming skal være mere europæisk

Danmark er næstbedst til engelsk

(Foto: Biljana Jovanovic / Pixabay)

Danskerne kan godt lide at prale af, at næsten alle i dette lille land taler engelsk.

Fint for briter og amerikanere, der kommer på besøg. Også selvom de ofte må acceptere at lytte til de flade undertoner i Valby-engelsk.

Nu får vi så bevis på vores gode engelsk kundskaber. Danmark ligger på andenpladsen i verden. Kun hollænderne er en smule bedre.

Det viser en rapport, som den internationale sprogskole EF Education First har lavet. EF blev grundlagt i svenske Lund for 55 år siden og er i dag repræsenteret med kontorer i 116 lande verden over.

 

Flere end en milliard mennesker taler i dag engelsk som første eller andet sprog. Dertil kommer flere hundrede millioner, der betragter engelsk som deres sprog nummer tre eller fire.

At Holland og Danmark ligger så højt, skyldes ikke kun, at skolebørnene lærer engelsk meget tidligt. Begge lande er også store handels-nationer.

Dertil kommer, at engelsk-sprogede tv-udsendelser og film vises med undertekster. De synkroniseres ikke til fransk eller tysk, så “I love you” pludselig klinger som ”Ich liebe Dich” eller ”Je t’aime” i seerens ører.

Bemærkelsesværdig på EF’s sprog-hitliste er, at kun ét land i Top-10 ligger uden for Europa. Det er Singapore med 611 points. Danmark har 632….

(Infografik: Statista.com)

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Streaming skal være mere europæisk