Disse mobiler købte vi i november

Nu kan du købe edb historie

(Foto: RR Auctions)

Da Apple præsenterede sin første computer i juli 1976 – dengang hed de datamater eller elektron-hjerner på dansk – var den ikke spor imponerede at skue.

Apple-1 alias ”The Apple Computer” var egentlig kun en nøgen printplade med komponenter på.

Køberen måtte selv bygge monstrummet ind i en kasse, skaffe et tastatur, en lille tv-skærm at vise sort/hvid billedet og en kassettebåndoptager at lagre data på.

De to venner Steve Jobs og Steve Wozniak byggede Apple-1 i Jobs-familiens garage i Silicon Valley og havde planlagt at sælge 40 eksemplarer til medlemmerne af den lokale Home Brew Computer Club for 40 dollars stykket.

Apples første computer fra 1976 var egentlig kun en printplade bygget op omkring en Motorola 6800 processor. Køberen måtte selv finde på et kabinet og skaffe tilbehør som tastatur, skærm og kassettebåndoptager. (Foto: RR Auctions)

 

Apple-1 blev imidlertid en gedigen succes efter datidens forhold. 175 eksemplarer blev købt på et år og kimen lagt til, hvad vi i dag kender som Mac’er, iPhones, AirPods og Apple Music.

I 1977 kom så bestselleren Apple II, der på mange måder skabte hele mikrocomputer bølgen. Sammen med de senere IBM PC, Commodore 64, Sinclair Spectrum osv.

Men det er ikke dem, denne historie skal handle om. Den er skrevet for at fortælle, at en af de ekstremt sjældne Apple-1 computere fra for 44 år siden sættes til salg for højeste bud om otte dage.

Det sker mere præcist online ved amerikanske RR Auctions særlige ”Steve Jobs + Apple” event fra den 10. til den 17. december.

Den udbudte Apple-1 computer fungerer upåklageligt, og den kommer i en original papkasse, der er signeret af Apple grundlæggeren Steve Wozniak.

Apple-stifter Steve Wozniaks originale autograf pryder indersiden af den papkasse, som den sjældne Apple-1 computer blev leveret til sin første ejer i for 46 år siden. (Foto: RR Auctions)

Det er ham, som stadig lever, mens hans medstifter – den mere berømte Steve Jobs – døde af kræft for nogle år siden.

Den ret unikke computer er blevet renoveret i september 2020 af Apple-1 eksperten Corey Cohen. Siden har den kørt i over otte timer uden fejl og nedbrud.

Med i pakken følger en Sanyo skærm fra 1976, en Panasonic kassette-båndoptager og en original Apple-1 betjenings-manual. Dertil kommer diverse ekstra dokumentation, fotos osv.

Det laveste bud, som RR Auctions accepterer, er 50.000 dollars eller ca. 318.000 kroner. Prisen skal nok ryge meget højere op. Tidligere udbudte Apple-1 computere har kostet over en million kroner!

Held og lykke, hvis I har tænkt jer at byde….

Den sjældne Apple-1 computer, der nu går på auktion, leveres med et hjemmelavet tastatur i en træ-æske. (Foto: RR Auctions)

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Disse mobiler købte vi i november